MARTE STENSLAND JØRGENSEN

Skjermbilde 2014-03-12 kl. 10.58.37

Marte (25) studerer fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo, og kom inn i redaksjonen som praksisstudent. Det er både hun og vi glade for. Skiensjenta driver med hundekjøring, og bor billig mot å trene bikkjer i Maridalen.

Det er nesten ikke lov til å si det. Det jeg har lyst til å si nå, i selskap med hyperspreke mennesker. Dette selskapet som springer motbakkeløp eller som tar seg en lett morgenjogg noen høydemeter bak Fondsbu, i bakrus. Eller de som går en ti-timers tur før de siger om i en solstol med kald øl i hånda og nye vannblemmer under svette tær. Jeg skal nok si det likevel.  

Du har møtt de før, på Fjellfilmfestivalen, High Camp eller på en av DNTs mange turer eller hytter. Vinjerock er kanskje den festivalen der flest fjellfolk samles. Det er her de med grønne luer kan treffe andre med grønne luer. Det er her dårlig sjekketriks fungerer best. Det er her de som har gått alle 2000-meters toppene i milevis omkrets kan dele sine erfaringer og skryte litt om tidsbruken. Det er her det hverdagslige og det grensesprengende kan inspirere. Og, det er her fjellfolk kosar seg i andre fjellfolks selskap. 

Det er ikke uten grunn billettene røskes ut av arrangørenes hender. Denne festivalen ligger fjellfolks hjerter nærmest. En sommer uten Vinjerock er som en viltburger uten tyttebærdressing. Allerede nå er jeg redd for å gå glipp av neste års festival. I løpet av året må jeg finne på noe jeg kan skryte av eller imponere med. Og jeg skal forberede meg på å si: jeg er på Vinjerock kun for å kosa meg. Uten melkesyre. Uten nye vannblemmer. Det er så viktig å kosa seg.