Da Haukeliseter fjellstue og Jentesport bestemte seg for å arrangere topptursamling for jenter, begynte det å renne inn påmeldinger fra alle kanter.

– Vi måtte faktisk sette stopp på antall deltagere, og det kommer jenter helt fra Trondheim for å være med, forteller Hanne Bowitz på Haukeliseter.

Annonse
DSC_0686

De første jentene kom til allerede fredag formiddag og dro ut på en liten topptur i solskinnet. Fredag kveld møttes de over 40 deltakerne. 

– Over 1/3 av deltakerne kom alene, noe vi synes er svært imponerende, forteller Bowitz. – Flere av dem hadde som mål å treffe nye skivenninner, og det gjorde de alle!

Lørdag morgen skinte solen fra en skyfri himmel og fire grupper med toppturglade jenter la i vei fra Haukeliseter. To grupper gikk mot Sveigen, en mot Kista og en gruppe på fjellski dro i retning Kistenut.
– Vi hadde delt jentene inn i en nybegynner, medium og viderekommende gruppe på randonne, samt en fjellskigruppe. Det var også med jenter på snowboard, telemark og splitboard – åpent for alle med andre ord! Det var viktig for oss å understreke i forkant og under samlingen at dette er for alle, uansett nivå og utstyr, og i følge tilbakemeldingene fra jentene følte de seg velkomne og ivaretatt, forteller Bowitz.

Over 40 smilende jenter kom tilbake til Haukeliseter på ettermiddagen til en varm badestamp og litt avslapping i solen. Deretter startet kvelden med et foredrag i positiv psykologi av den svenske ekstremsportutøveren Malin Rapp, som blant annet er verdensmester i kiting.

Søndag var det ikke like pent vær. Noen av turlederne gikk igjennom litt skredsikkerhet og arrangerte trening med skredutstyr, som sender/mottaker, bruk av søkestang. De jentene som ville boltret seg i «personal bakken» like bak Haukeliseter fjellstue.

 – Det var en vellykket helg, og vi satser på å arrangere det samme i slutten av april neste år også, avslutter Bowitz.

 

DSC_0691
DSC_0693