Ikke helt flatt likevel

Hedmark? Hva skal man gjøre der? Er det ikke bare flatt og skog? Vi ble overrasket.

Sist oppdatert: 22. august 2013 kl 13.37

Kanotur står på planen, og Hedmark er i sikte. Har du hørt om Sølenmassivet, kanskje?
Med fjell på nærmere 1800 meter, og med buktende elver under, fant vi fort en skikkelig entusiasme for området. Vi skulle padle i Speka i Spekedalen,og videre over i Sølen og Sølensjøen.

Åtte stykker på tur, fire kanoer, og elva går ikke akkurat i ring. Logistikk kan være en utfordring når man padler nedover en elv. Vår løsning? Første kveld:To stk kjører en bil til ca der vi tror vi skal ende opp, tre dager etterpå. Deretter løper de ca tre mil tilbake til startpunktet, og så kan vi hente de andre bilene med den ene bilen når vi kommer i land.

Starten går trått. Elva er knøtteliten, og det er mer dytting og draging av kanoen ut av steinete bunn med lite vann. Men vi koser oss, sola skinner og ingen klager. Etter åtte timer i samme duren, kan vi endelig begynne å padle. 

Elva snirkler seg nedover, noen småstryk og noen stille strekker. Enkelte steder må vi ut og dytte løs kanoene, der det er for grunnt, men etterhvert fylles det på med vann jo lenger vi kommer. Fiskestanga er fremme, og med både ørret og gjedde på kroken, har vi fått både stort og smått, spiselig og ikke. Tre dager går fort, og Hedmark har vist seg fra sin beste side, med fantastisk skog, nydelige elver og fjell.

Og Sølenmassivet? Det ruver på siden av Sølensjøen. Dit går neste tur til Hedmark!

Skrevet: 27.07.2013

Publisert 22. august 2013 kl 13.37
Sist oppdatert 22. august 2013 kl 13.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen