Forum for friluftsfag

Friluftsliv fester grepet som fag på høyskole- og universitetsnivå gjennom opprettelse av Forum for friluftslivsfag i høyere utdanning.

Sist oppdatert: 10. januar 2011 kl 10.39
Friluftsfag i høyere utdanning har fått eget forum.
Friluftsfag i høyere utdanning har fått eget forum.
Lesetid: 2 minutter

Forum for friluftslivsfag i høyere utdanning ble forrige uke etablert i Volda, og markerer at friluftsliv er et etablert fagfelt på universitets- og høyskolenivå i Norge.

- Friluftsliv er en ung fagtradisjon. Friluftslivsutdanning dukket først opp i Norge som et enkeltemne under idrettsfag på Norges idrettshøyskole (NIH) i 1968, noe som er sent sammenlignet med andre fagtradisjoner. I dag undervises det i friluftslivsfag over hele landet, sier Jannicke Høyem, universitetslektor/førstelektorstipendiat ved NIH og medlem av forumets første styre.

Medlemmer
Da Forum for friluftslivsfag i høyere utdanning ble etablert 6. januar 2011 deltok representanter fra både Høgskolen i Bergen, Høgskolen i Finnmark, Høgskolen i Hedmark, Høgskolen i Oslo, Høgskolen i Sogn og Fjordane, Høgskolen i Telemark, Høgskolen i Volda, Norges idrettshøyskole, Universitetet i Nordland og Universitetet i Stavanger. Også Høgskolen i Nesna, Høgskolen i Nord-Trøndelag, Universitetet i Agder og Universitetet i Tromsø er medlemmer i Forumet.

- Vi har greid å etablere en felles plattform og en viktig møteplass for videreutvikling av friluftsliv som et eget fag i Norge, sier Høyem. – Dette synliggjør at friluftsliv ikke bare er et fritidsfenomen i Norge, men også et voksende og viktig fagområde. Foruten Høyem fra NIH er André Horgen fra Høgskolen i Telemark, avdeling Bø, Dag Erik Wold fra Høgskulen i Volda og Ketil Østrem fra Universitetet i Stavanger valgt inn i Forumets første styre.

Formål
Formålet med Forum for friluftslivsfag i høyere utdanning er å

  • skape bevissthet omkring friluftsliv som fag og forskningsområde

  • fokusere på ulike perspektiver og debatter knyttet til friluftslivsfaget, herunder temaer knyttet til pedagogikk, samfunnsvitenskap, forvaltning og sikkerhet

  • bidra til kvalitetssikring av friluftslivsfaglig undervisning

  • ta opp samfunnsaktuelle problemstillinger knyttet til friluftsliv

  • bidra til samarbeid mellom medlemsinstitusjonene

Publisert 10. januar 2011 kl 10.39
Sist oppdatert 10. januar 2011 kl 10.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen