Nicklas Helgesson (bildet) er salgssjef i STS Alpereiser og Sportreiser. Denne vinteren sender de to charterselskapene flere tusen nordmenn på ferie i Alpene.

Nicklas Helgesson er salgssjef i STS Alpereiser.
Annonse

– Hvert år reiser jeg et tiltalls ganger til Alpene og favorittstedene er litt avhengig av hva jeg drar for. Noen steder egner seg for eksempel bedre for familier enn andre, forteller han og trekker fram disse stedene da UTE ber han om fem favoritter:

BADGASTEIN: Dette er et sted som har alt, og først og fremst et sted jeg reiser hvis jeg skal på alpetur med familien. Skikjøringen her er undervurdert og logistikken er ekstremt bra – det er kort vei til flyplassen og alle hotellene ligger rett ved heisen.

MAYRHOFTEN: Skistedet i Zillertal i Østerrike er veldig hyggelig og her skjer det bestandig noe. Skikjøringen på Hintertux-breen er svært bra – både i og utenfor løypene. Heissystemet er dessuten blant de mest moderne i Østerrike.

ZERMATT: Et skisted som må med på enhver toppliste. Skikjøringen er svært bra og stedet har et litt eksklusivt preg. Hotellene i sveitsiske Zermatt holder høy standard – uansett hvor får eller mange stjerner det har.

CHAMPOLUC: Dette er et utrolig bra skisted som i tillegg har god italiensk mat. Anlegget er stort, og jeg liker det å dra på tur rundt i systemet. Champoluc er et sted for livsnytere som setter pris på bra skikjøring.

FLACHAU: Et hyggelig skisted i Østerrike som er ekstremt innrettet for bakkekjøring. Her er det brede, passe bratte løyper og fra nesten alle hotellene når løypene med ski på beina. Hit drar du for å stå i løypene – ikke for å dra på fest.

Sportreiser og STS Alpereiser har stort sett bare italienske, sveitsiske og østerrikske skisteder på sitt charterprogram. Fra Norge er Langley Travel chateroperatøren med størst tilbud av franske skisteder.