En hyllest til høsten

UTE-ambassadør Kariann Skare har fått påskestemning i oktober.

Sist oppdatert: 18. oktober 2013 kl 11.34
Ragnhild S. Pedersen på vei opp Blåtind (1180 moh.). Foto: Kariann Skare
Ragnhild S. Pedersen på vei opp Blåtind (1180 moh.). Foto: Kariann Skare

I skrivende stund er det vinter ute. Sånn helt plutselig. Og ikke slapsevinter sånn som den første snøen er kjent for å lage. Nei, mer en typisk januarvinter med kald, rosa himmel på morgenen og knirkende snø og stjerneklart på kvelden. Dette er det vi får etter den fineste høsten jeg noen gang kan huske jeg har opplevd her nord, med sol fra klar himmel så å si hver dag, frisk luft og nydelige farger.

I slutten av september klaget jeg bekymret til mine medstudenter om «at nå må det snart bli litt skikkelig høst(u)vær!» i fare for at det fantastiske fine været skulle bli en faktor i en eventuell stryk på eksamene som stadig nærmet seg med stormskritt. Det nydelige været gjorde at ettermiddagene og helgene umulig kunne brukes inne bak en bok.
Noen av de fineste turene denne høsten må ha vært overnattingsturen i Lyngsdalen, Dalbotn med utsikt til det mektige Jiehkkevarri- massivet med et lite besøk til brekanten. En ettermiddagstur til fjellet Buren på Kvaløya har gitt meg en av de fineste solnedgangene denne høsten.

1. oktober slo det typiske høst(u)været vi er vandt til her i Tromsø, med regn, lav tåke og vind. Jeg fikk noen stygge blikk av enkelte i klassen som mente at dette var min fortjeneste etter å nærmest ha bedt om uvær dagene før. Sinne varte jammen ikke lenge, etter kun to uker med høst(u)vær la det seg et tynt lag med melis over Nordens Paris. Et lag med melis har nå blitt til 30 og det ser ut til at vinteren er her. Folk har tatt fram dunisen, selbuvotter og tatt seg en tur på ski i nypreppa lysløype. Og ja, folk har kjørt på nedover ski (hvordan det står til med sålen på skia har jeg ikke turt å spørre om). 

Den første snøen er jo litt magisk og den er enda bedre når den kan nytes sammen med siste dose av sol før mørketiden melder sin ankomst. Påskefeeling i oktober altså.  
Jeg ønsker vinteren hjertelig velkommen og ber om at du holder deg til tørr snø og jevne temperaturer. Slaps trenger vi ikke. Men før vi pakker bort shortsen og solbrillene vil jeg takke høsten for fine farger og ikke minst mange fine turer. Legger ved et lite bildedryss til ære for deg.  

Gleder meg allerede til neste høst.   

Publisert 18. oktober 2013 kl 11.34
Sist oppdatert 18. oktober 2013 kl 11.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen