Lofoten. Senja. Svalbard. Romsdalen. Sunnmøre. Jostedalen. Jotunheimen. Hurrungane.Vinteren kan være hektisk for Marit, med mye reising med ski og klatreutstyr i bagasjen. Lofoten og Romsdalen er favoritter, men aller best trives hun i hjemme Sogndal. Her har hun også jobben på Høgskulen i Sogndal.
– Jeg kunne levd av å bare drevet med fjellføring, men jeg synes det er skikkelig bra å undervise litt på skolen samtidig. Det å møte studentene, følge de opp og se utviklingen, det er veldig givende. Om jeg skulle levd av å bare drive med fjellføring måtte jeg reist en del mer.
Ikke det at det plager henne. Marit liker godt å reise, men noen ganger sover man best i sin egen seng.
– Jeg prøver å si til studentene mine at det er mange måter å leve av friluftsliv på. Det er viktig å finne sin vei, alle må ikke ta Nortind-kvalifisering. Det er like bra å studere i fire år for å bli veileder i friluftsliv. Men dersom du drømmer om å drive med fjellføring i høyalpint landskap, er Nortind-kvalifisering som er veien å gå.

Det var på Lillehammer det hele startet. Med tanten sin som forbilde, løp hun rundt på langrennsski, kjørte telemark og skulle bli håndballspiller.
– Det er Lillehammerjente jeg er. Nortindmarit? Hvem er det? Jeg synes det er rart når jeg hører det, det er jo ikke meg.
Den sprudlende Marit er der hele tiden. Den litt hese latteren, som gjør at du lurer på om hun var på fest i går. Mest sannsynlig var hun på ski.