De ville nordover, til noe ukjent. Det ble fortvilelse, frustrasjon, drømming og mye, mye planlegging. Målet var å surfe et sted der ingen andre hadde surfet før. De skulle til en øy, det måtte være surfebølger der. Valget falt på Bjørnøya, en øy som ligger midt mellom Norge og Svalbard.

Annonse

– Når det er vinter, vil jeg ha sommer, og når det er sommer vil jeg ha vinter. Når jeg klatrer, vil jeg surfe. På Bjørnøya kunne vi gjøre alt, sier Håkon.

– Det er svært vanskelig å få tilgang til øya, men det gjorde oss enda mer gira på å få det til, forteller Markus.

– De strenge kravene skapte hele prosjektet, og vi klarte å overbevise Sysselmannen på Svalbard om at vi har peiling, sier Inge.

Les også: Styggemann

Les også: Arktis på liv og død

Håkon fikk lyst til å spy av forarbeidet, men er likevel stolt av de gode forberedelsene. På Bjørnøya er det et viktig mål som styrer det meste annet. Du skal ikke bli skade deg, bli syk eller lage situasjoner der du vil trenge hjelp. Ingen kan si hvor lang tid det vil ta før noen kan komme og regningen blir for stor.

Da de endelig fikk tillatelse, var spørsmålet: Hvordan kommer man seg til Bjørnøya? Det går ingen transport dit. De hadde ikke råd til helikopter. Kystvakta ga klar beskjed:

– Vi tar ikke med turister.

Men heldigvis, et lasteskip sa ja. Under passende værforhold kunne de hoppe av halvveis.

– Vi skulle egentlig reist i mars, men det ble i april, sier Inge.

– Hadde vi reist i mars hadde jeg ikke hatt barn nå.

Les også: Fri Flyts samleside om goggles

Å stå på Bjørnøya for første gang beskriver de som «helt rått» og «uvirkelig».

– Jeg lurer på om Armstrong følte det samme som oss, sier Markus.

– Hjertet mitt slår fortere når jeg tenker på Bjørnøya nå. Det er da det er ekte, sier Håkon.

Den 24. oktober har filmen kinopremiere. 

– Det jeg tror folk liker, er at vi ikke har gjort ting større enn det de er, at vi holder oss nede der vi er og ikke prøver å blåse opp historien til at vi overlevde et eller annet stort eventyr, sier Inge Wegge, som er eldstemann av Wegge-brødrene og han som har laget filmen «Bjørnøya – følg drømmen».

Les også: Vi har samlet alle nyheter, reportasjer, produktomtaler og tester om G3 her.

Følg med på utemagasinet.no framover! Fra mandag slipper vi korte filmsnutter fra brødrene på Bjørnøya, som ikke blir vist på filmen.