Djupeklov kan bli friluftslivsområde

Fredrikstad kommune vurderer å overta eiendommen Djupeklov fra Forsvarsbygg. I så falll vil 400 mål med strandlinje og skog sikres som friluftslivsområde.  

Sist oppdatert 25. mars 2024 kl 00.00
FRI-SONE: Badeplassen, bryggen og svabergene bak der igjen utgjør de ytre deler av området som nå kan bli sikret som friluftslivsområde. Foto: Fredrikstad kommune
FRI-SONE: Badeplassen, bryggen og svabergene bak der igjen utgjør de ytre deler av området som nå kan bli sikret som friluftslivsområde. Foto: Fredrikstad kommune

Ifølge Miljødirektoratet har området «lang strandlinje med badestrand og svaberg og er ellers skogkledd med turstier helt ned mot sjøen». Det er også kartlagt «svært viktige naturverdier her med vernekvalitet på noe av skogen».

– Med det store presset på bruk av arealer og strandsone langs Oslofjorden er det fantastisk at Fredrikstad kommune vil sikre folk tilgangen til et så attraktivt friluftslivsområde for framtiden. Vi prioriterer å bidra til statlig sikring av områder i strandsonen nær store befolkningskonsentrasjoner. Det er også et sentralt tiltak i Oslofjordplanen, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

padleleden vestfold
Les også

Miljødirektoratet vil dekke alle kostnader hvis kommunen overtar. I tillegg vil de bidra med 5,5 millioner kroner til «grunnleggende istandsettingstiltak for allmennhetens videre bruk».  

Et statlig sikret friluftslivsområde vil ivaretas for framtidige generasjoner uten nedbygging eller privatisering, ifølge kildeteksten.

– Hvis kommunen får overta området sikrer vi at det blir bevart for fremtiden, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen.

hvaler rundt med kajakk og sovepose
Les også

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra Anthropic, og kvalitetssikret av Utemagasinets journalister.

Publisert 25. mars 2024 kl 00.00
Sist oppdatert 25. mars 2024 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse
FJELLSKI-DRØMMEN: Fra en dag med strålende skiforhold på Hardangervidda. Foto: Jørgen Braastad
Fjellskitur for nybegynnere

Fjellskitur for nybegynnere

PADLETUR I PÅSKEN:  På denne lille stranden på Sandøya i Mandal tilbrakte jeg natten lengst syd i kongeriket. Dette er nemlig den sydligste sandstranden med teltplass i Norge. Foto: Lars Verket
Påsketur med kajakk

Påsketur med kajakk

pakkeliste
Påskekonkurranse 2024

Send din pakkeliste

barents snota ultralight 1  blått telt
Test av 3-sesongs telt

Test av Snota ultralight 1

marmot bantamweight sovepose
Testet: Marmot Bantamweight

Test av Marmot Bantamweight

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen