Etter ti års satsing på løpesko utfordrer Hoka nå fjellskomarkedet. I sålen på Hoka Sky Toa er det brukt EVA, et mykt skumaktig materiale som skal forme seg etter brukeren, og mer herdet EVA i mellomsåle for bedre slitestyrke, i tillegg til at det ikke trekker til seg vann.
eVent- membrane, som både er vanntett og pustende. Sålen har Vibram Megagrip for bra grep på sleipt og vått underlag. Det er to maljer i ankelstøtten.
Hoka Toa befinner seg i mellomsjiktet mellom lave fjellsko og kraftige fjellstøvler. Det er en lettere støvel til fjellsko å være, og det er en mer diskret modell enn den massive sålen som Hoka er kjent for.

hoka toa
Denne skoen har noe ankelstøtte og god støtdemping. Skoene er best egnet for turene i lettgått terreng, som dagsturer på fjellstier.
Rockerformen gjør at du havner mer midt i skoen. Det påvirker kroppsholdningen. Den romslige tåboksen gir god plass av tærne, noe langdistanseløpere ofte setter pris på, og som er like gjeldende for vandring eller om man vil ha plass til tykkere sokker. Det er først når terrenget bratner seg, eller på små fottak at det byr på særlige utfordringer.
Grepet på Hoka Toa er tilfredsstillende, og skoene takler en del vann før det trenger gjennom.
Synes du sålen på for eksempel Hoka Anacapa Mid GTX blir for massiv, kan Hoka Toa være et mer spiselig alternativ, og nærmere Vasque Breeze Mid.
PS: Vi har faktisk også sjekket hvordan disse Hoka-skoene takler en halvdags bretur med stegjern, noe som fungerte helt ok, selv om det ikke ville vært førstevalget over tid på den typen turer, da de er i mykeste laget.

hoka toa