1. Søkestang er alltid med. Skredsøker på kroppen likeså. Selv om jeg ikke beveger meg i skredterreng, kan jeg fort bevitne andre som havner i trøbbel på nabofjell, og da ønsker jeg ikke å stå maktesløs. Og det er en god rutine å ha innarbeidet. 

2. Spade. En ting er kameratredning. En annen ting er en god benk å drikke kaffe på. Eventuelt en koselig grop å holde varmen i om man blir sittende fast på fjellet i et polart lavtrykk. 

LES OGSÅ: 10 erfaringer med faregrad 3

3. Mekkekit. Murphys lov burde være grunnlov, og dette settet treffer en balanse mellom vekt og beredskap. Ståltråd, lett kniv, lett slyngebånd og strips kan løse mye. Bits og verktøy til bindinger og sko, og i lommen på buksa mi har jeg alltid en Voilé-stropp. 

4. Man lager ikke espresso for å drikke den av snyltekopp i plast. Ordentlige kopper må med. 

5. Espressokanne. Fordi espresso.

6. Ekstra hansker. Det legger et helt spesielt lokk på turen å gå med søkkvåte hender i ti minusgrader fordi du ufrivillig dyppet hendene når du skled på vei over bekken bak deg. 

7. En god og spesifikk skisekk. Du vil ikke angre. En sekk i din størrelse, med funksjoner som stemmer for deg. Mange rom å dele inn utstyret, bare ett rom og pur minimalisme. 

8. Maskot. Om du er overtroisk kan en maskot være grei å ha. Eller som i mitt tilfelle, der å ta med en Shopkins med til fjells er essensielt for å få ferdselstillatelse fra min datter.

UTE har samlet en rekke pakkelister du kan ta utgangspunkt i! Du finner flere her