Over tre dager var ivrige skifolk samlet til toppturhelg i Lyngsalpene. Samlingen startet torsdag med lokal gourmetmat, og det er åttende gang samlingen ble arrangert.

Festivalsjef Marit Vidnes forteller om strålende forhold. 

Annonse

– Det var spredt turdeltagere rundt omkring i Lyngen og noen over på Kåfjordsiden hele helgen. Det var strålende sol fra morgenen, med litt snø innimellom, men da lørdagen kom var det masse pudder! 

Stetinden, Rørnestinden, Steinfjellet, Sultinden og Gillavarri er bare noen av toppene som ble besteget, og på kvelden var det både skredforedrag og filmvisning. 

High Campen ble fulltegnet på kort tid, noe som også gjelder neste mulighet for å bli med på topptursamling: High Camp på Turtagrø i Jotunheimen. Den ble utsolgt på under et døgn. 

– Det er morsomt at interessen er så stor, og vi gleder oss veldig til finalen på topptursesongen under High Camp Turtagrø, forteller Vidnes. 
Dersom du ikke har fått tak i billett, trøster hun med at det kan være muligheter.

– Det er ganske mange som selger billetten sin på facebooksidene i forkant av festivalen, om de har blitt forhindret i å være med selv. Også Fri Flyt sitt forum har en egen tråd om billetter til salgs.