Alnestinden (1665 moh) er den enkleste av de to, og turen dit starter fra parkeringsplassen to kilometer forbi kafèen på Trollstig-platået. Nedkjøringen fra toppen foregår i en nordøstvendt flanke som holder veldig godt på snøen. Nabotoppen Finnan er en annen vårski-klassiker som er litt lenger enn turen til Alnestinden. Finnan har to topper, og fra Trollstigen er det den høyeste (1786 moh) som er det naturlige målet. Oppstigningen starter fra en veiskulder en kilometer forbi kaféen på Trollstigen og den beste skikjøringen finnes fra sadelen mellom Finnan og Alnestinden, og ned til bilveien. Dette gir omtrent 700 høydemeter med flott nedkjøring.
 På østsiden av veien over Trollstigen ligger Breitinden, Storgrovfjellet og Stigbotthornet som er tre andre fine turmål som ofte har gode snøforhold i store deler av mai. Trollstigen-området har lang tradisjon for skikjøring lenge etter at sesongen vanligvis er slutt, og Trollstigrennet ble arrangert fra 1948 og helt fram til slutten av 1990-tallet. I 1953 så 3000 tilskuere at OL-mester Stein Eriksen slo alle konkurrentene i det populære slalåmrennet.
 Topptursesongen på Trollstigen er kort, og det er vanligvis ikke mange uker med skiforhold fra veien åpner til snøen smelter. I starten av mai er veien vanligvis åpent til bommen nedenfor svingene opp Trollstigen. Går du med skiene på sekken og kutter flere av svingene der det er mulig, er ikke turen opp til platået spesielt lang. Ofte kan du skli på ski et godt stykke tilbake til bilen.

HVA: Topptur på Alnestind og Finnan
HVOR: Trollstigen ved Åndalsnes i Rauma
BO: Trollstigen Camping & Gjestegård har overnattingsmuligheter i bunn av Trollstigen og på Åndalsnes er det flere andre muligheter.
INFO: Detaljerte turbeskrivelser for turmålene rundt Trollstigen og andre vårskiturer rundt Åndalsnes finnes i boka Toppturer i Romsdalen av Halvor Hagen. Nettsidene www.trollstigen.net og www.romsdal.com har også god informasjon. På www.vegvesen.no kan du finne informasjon om når veien åpner.

Dette turtipset er hentet fra UTEs utgave som er i salg fram til midten av mai. Der kan du lese en lang rekke tips til vårsnø-klassikere i hele landet. Les mer om utgaven her!