Sunndal Ski Session har blitt en populær toppturfestival. Den femte utgaven ble fulltegnet tidlig – med deltakere fra Lakselv i nord til Sandnes i sør. Men snømangelen har vært til bekymring for arrangørene, som for noen uker siden meldte at de hadde satt opp stisykling på programmet. Men så kom snøen, og plutselig ble det toppturforhold av beste sort.

– Selv om det var lite snø i år, ble det flotte skiturer, med både tørrsnø og vårsnø. De fleste av turene ble lagt til Øksendalen, der skifjellene ligger på rekke og rad. I løpet av helgen har vi blant annet besøkt Dronninga, Fløtåtind, Litjskjorta, Steinbekkskaret, Litjgladnebba, Storgladnebba, Grøvelnebba, Henrikbotnebba, Trolltind og Åbittind. Vi fikk også gjennomført sykkeltur, men med godt skiføre, ble det i hovedsak skia som ble brukt, sier arrangør Anne-Stine Mathisen i Contrast Adventure.

Annonse

ÅBITTIND: En av mange klassiske skitopper i Sunndalen. Foto: Arild Bjerkan

Som vanlig hadde hun fått på plass et par fjellkjendiser til å bade foredra og være med på tur. Yoga og afterski var som altid med på programmet, og tradisjonen tro sto tindevegleder Tor Olav Naalsund i spissen for guidene.

– Ordfører Ståle Refstie åpnet Ski Session torsdag kveld, og Solveig Kosberg startet festivalen med nyttige tips i bruk av skredkort og ikke minst hvordan bruke snøskredvarslinga på varsom.no. Lørdag kveld var det foredrag med Asbjørn Eggebø Næss, som delte ærlig av sine erfaringer som skikjører, og ikke minst ga oss råd om hvordan utnytte alle værtyper maks for mest og best aktivitet.

Se flere bilder i galleriet under!

LITLSKJORTA: En klassiker med strålende skiterreng, fjordutsikt fra toppen og 1300 høydemeter. Foto: Arild Bjerkan

Sunndal Ski Session

Sunndal Ski Session er en årlig toppturfestival som har base på Trædalsbakken i Sunndal. Festivalen arrangeres av Contrast Adventure. Fjellsentralen og tindevegleder Tor Olav Naalsund er ansvarlig for guidede turer. Sunndalsfjellene har noen av de fineste toppturfjellene i Norge og en rekke nedkjøringer på 1500 høydemeter eller mer. Årets kveldsprogram inneholdt blant annet foredrag med Asbjørn Eggebø Næss og konsert med «The Last Resort».