Snart kommer snøen

Vinteren som var, er og kommer.

Sist oppdatert 12. mars 2014 kl 22.23
Den beste delen av skisesongen kommer nå. Foto: Olav Bakketun Tronvoll
Den beste delen av skisesongen kommer nå. Foto: Olav Bakketun Tronvoll

OLAV B. TRONVOLL

Skjermbilde 2014-03-19 kl. 08.55.42

Olav Bakketun Tronvoll har vært på randoneelandslaget siden 2008. Orkdølen representerer IL Fjellmann, bor i Søvassli, er utdannet energimontør, men satser fullt på randonee. Topptur som konkurranseform er relativt nytt her til lands, og Olav kommer til å blogge mest om randonee-livet, slik at alle som er interessert i en raskt voksende idrett kan få innblikk i hva de driver med.

Vi har nå kommet til midten av mars. Som regel på denne tiden av året er det is på veien og snø på trærne. Iallefall her i Trøndelag. Men i år har snøen vært mangelvare, ja faktisk i hele år. Samtidig har Sør- og Østlandet nærmest snødd ned.

For oss som driver med skiidrett i Trøndelag har det til nå vært en litt annerledes treningssesong.

Heldigvis ble iallfall den snøen som kom før jul liggende igjen i fjellet. De store nedbørsmengdene har latt vente på seg, men om ikke annet så har iallfall skiforholdene vært stabile. Kanskje mer stabile enn noen gang? Det er hardt og lett fremkommelig i fjellet, man slipper å tråkke nye spor hver dag. Dessuten har snøskredfaren vært minimal. Ikke så galt at det ikke er godt for noe. Skiføret har vært der hele vinteren, man har bare måtte legge ned en litt større innsats enn vanlig for å finne det. Enten man har bært skiene langt til fjells, eller har gått opp og ned i den ene snøkledde bakken bak huset. Og det kan vel være fint å gå på ski selv om det ikke er pudderføre?

Det aller verste med snømangelen, er alle konkurransene som har blitt avlyst. Trener man med et spesielt skirenn som mål, mister man litt piffen om det blir avlyst på grunn av mangel på hvitt gull. Heldigvis er sesongen lang, og det er mange skirenn igjen å gå for den som vil. Man kan ikke la plussgrader ta knekken på skigleden.

Jeg har fortsatt troa på at det kommer mer snø. Før eller siden må det jo bare det. Og om det mot formodning ikke skulle skje, så skal jeg klare meg med det lille vi har. Den beste delen av skisesongen kommer jo nå, med lange solfylte dager, slushføre og kvikklunsj, eller energigel om du vil. Livet er best ute, uansett snøforhold.

God tur. 

Publisert 12. mars 2014 kl 22.23
Sist oppdatert 12. mars 2014 kl 22.23
annonse
Relaterte artikler
TOPPTUR I STRYN: Med gondolen Loen Skylift kommer du deg lynraskt opp til vårsnøen, som gradvis forsvinner i lavlandet. Foto: Bård Basberg
Toppturer i Nordfjord

Toppturer i Stryn

silvretta skiferie
Toppturer i Alpene

Alpenes beste toppturer

synshorn topptur
Sikkerhet i vinterfjellet

Slik bruker du KAST-systemet

toppturer i tromsø. Foto: Kristoffer Kippernes
Bynære skiturer i Tromsø

Trygge toppturer i Troms

ryssdalsnebba ski
Toppturer på Nordmøre

Langt opp = langt ned

Topptur til Urdshovd

Av på første stopp

UPÅKLAGELIG: En krevende, men fantastisk tur. hele veien er det havutsikt og flotte naturopplevelser, mange høydemeter, spennende passasjer og nydelig nedkjøringer. Foto: Mikal Nerberg.
Fleredagers skitur i Lyngen

Lyngen på langs

annonse
toppturutstyr for nybegynnere
Rando for nybegynnere

Tips til ski for topptur

hans inge klette
Rando-konkurransens ABC

Slik er en rando-konkurranse

Levandehornet sett fra sørøst. Foto: Håvard Myklebust. / Trygge toppturer.
Turbeskrivelse – skitur

Turbeskrivelse Levandehornet

jørgen aamot toppturskolen
Typiske faretegn på snøskred

Lær deg å gjenkjenne skredfare

trekkbag haul bag dry bag ekspedisjon antarktis
Et alternativ til pulk

Alternativ til pulk på vintertur

Arva Axio skredsøker
Test av skredsøkere

Test av Arva Axio

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen