NM i randonée gikk under i Hornindal som en del av festivalen X2, og i herreklassen var det for første gang satt opp kongepokal. Vossingen Lars-Erik Skjervheim tok seieren 42 sekunder foran Ola Hovdenak. 

Annonse

– Det var veldig stas å slå veteranene, men Ola Hovdenak er en av grunnene til at randonee har etablert seg som sport i Norge, så han hadde definitivt også fortjent å vinne den første kongepokalen, forteller en ydmyk Skjervheim.

Hovdenak var tydelig skuffet, men mente seieren til Skjervheim var vel fortjent.

– Han er den mest dedikerte av oss, så dette var ikke overraskende, sa han.

Ola Bergen fra Trondheim Randonéeklubb ble nummer tre. 

Les også: Alpinanleggene lanserer skiinfo- konkurrent

IMG_2122
IMG_2122

- Hurra, lød det fra Hildegunn Gjertrud Hovdenak da hun passerte målstreken. Hun var suveren i kvinneklassen, og godt fornøyd med dagens prestasjon.

- Det var flotte omgivelser hele veien, og jeg ga alt jeg hadde. Jeg har vært mye syk i vinter, så det var deilig å få en bekreftelse på at formen er på vei opp igjen! sa den allsidige NM-vinneren, fra fra før har NM-gull på sykkel (fellesstart landevei) fra 2012. Hun henviste Malene Haukøy til sølvplass. Johanna Eriksson ble nummer tre, men siden hun er svensk måtte hun klare seg uten sølvmedalje. 

Les også: Forsvarer heiskortprisen i Oslo vinterpark

IMG_2135
IMG_2135

Konkurransen er tidligere blitt arrangert på Saudehornet i Ørsta, men på grunn av snømangel og sikkerhetsårsaker ble årets XTind arrangert på Hornindal skisenter, med bestigning av Høgenibba (1191 moh)og Lisjenibba (1050 moh). Dette var XTind-ansvarlig Stig Helset godt fornøyd med.

- Det var lettere med logistikken da vi kunne bruke Hornindal skisenter som basecamp. Sikkerhetsmessig var det også tryggere, med snillere trase og lav skredfare, sa Helset. 

Les også: Fri Flyt sine artikler om Tryvann