OLAV B. TRONVOLL

Skjermbilde 2014-02-11 kl. 20.04.09

Orkdølen har vært på randoneelandslaget siden 2008. Olav representerer IL Fjellmann, bor i Søvasslia i Orkdal, er utdannet energimontør, men satser fullt på randonee. Han blogger mest om randonee-livet, slik at alle som er interessert i en raskt voksende idrett kan få innblikk i hva de driver med.

Mye har skjedd innen norsk randosport i sommer og høst. Martin Bartnes har tredd inn i 50 prosent stilling i Skiforbundet, som sportslig leder og koordinator. Jo Mork har siden i sommer fungert som sportssjef for både telemark og randonee. For oss løperne har det vært veldig positivt å få inn noen som jobber med organisering og tilrettelegging. Det gir oss mulighet til å ha hundre prosent fokus på trening og konkurranser. I løpet av sommeren og høsten har alle landslagsløperne lagt ned mye trening på hver sin kant, men med en lang og god samling på Gaustablikk i september. Nytt av året er det også at vi kommer vi til å kle oss i yttertøy fra Crazy Idea.

Siste uken av november hadde vi igjen samling, denne gangen på Valdresflya. Dette var min første samling på snø denne sesongen, men heldigvis kom skifølelsen fort tilbake. Vi fikk gode treningsdager med flotte snøforhold. Fra fredagen av var det breddesamling, med nesten førti deltakere. Spesielt gøy var det at så mange nye var med på samlinga.

Les også: Malene B. Haukøy – Håpet fra Høyanger

Flere av de nye var fra Østlandet, noe som var veldig gledelig siden den delen av Norge har vært dårlig representert i randosporten så langt. I vinter kommer det til å bli fellestreninger og kanskje noen konkurranser i Oslo-området. Det vil si at i år kommer det til å bli arrangert randonkonkurranser i alle deler av landet. Det er utrolig positivt for den norske randosporten at flere og flere blir med på samlinger, konkurranser og treninger. I slutten av januar kommer Skiforbundet til å arrangere enda en breddesamling, denne gangen på Gaustablikk. Jeg anbefaler alle som er interessert i randonee, om å melde seg på.

For min del er det altså sesongstart denne helga. Jeg kjenner at det kribler i kroppen etter å komme i gang. Selv om jeg er litt nervøs, gleder jeg meg til å konkurrere igjen. Det er alltid spennende å se hvordan kroppen fungerer i den første konkurransen. Jeg håper så mange som mulig deltar på de konkurransene som blir arrangert rundt om i landet denne sesongen. Det er alltid gøyest å konkurrere om det er mange på startstreken, og tenk for all del ikke at du må være topptrent for å bli med. Det er plass til alle som ønsker å delta. Så nå er det bare å glide fellene og pakke skibagen, så møtes vi i Sogndal for årets første renn.

Hvordan det gikk med Olav i åpningshelga, kan du se her