I år tilbyr Aalesunds Skiklub påskefeiring på Standalhytta. Klubben har leid inn kokk med lang erfaring frå Reindalsæter Turisthytte, og maten på Standalhytta blir minst like bra her sier ”kjøkkensjef” Vidar Roald, fisker og bosatt i Volda.

- Siden vi har vei helt opp forbi hytta blir det lettere å ta med råvarene, og skulle vi mangle noe lar det seg gjøre å kjøre ned til Ørsta og supplere. Menyen er på det meste ferdig. Til frokost serverer vi brødmat og pålegg. Ikke noe fancy, men vanlig husmannskost som egner seg utmerket turnæring i magen, og til matpakker. På helgedagene trør vi til med treretters middag, og jeg har fått løfter om lokalt hjortekjøtt fra Høydalen i Austefjerden, lover Roald.

Populært turområde
Kjetil Osborg ser frem til god stemning på hytta. Klubben tilbyr ikke guidede turer til fjellene omkring, men folk med mindre fjellerfaring finner seg stort sett alltid kjentfolk og folk dyktige på skred i selskapet.
- De vanligste turene påsketider er selvsagt Kolåstinden, Fingeren, Nordre Sætretinden, Sølvkallen og Dalagubben. Etter at veien over Standaleidet ble vinteråpen er det dessuten enkelt å kjøre på slalåmski på Bondalseidet. Flere av gjestene tar med seg både tur-og slalåmutstyr fordi man liker valgfriheten. Siden hytta er såpass stor blir finner man selskap for alle typer fjellfolk. Fra hytta går det skispor opp på de flotteste toppene. Flesteparten kjører ned langs de samme sporene. Men stadig flere velger de bratteste rennene. Dyktige skikjørere, godt trente på skred, godt utrustet med sender-mottaker, spader og søkestenger. Omkring hytta lager barnefamiliene skileik og de litt eldre barna frister sporene oppover mot Fingeren, sier lederen som ønsker alle velkomne til Påskefeiring på Standalhytta.

Flere nivåer på overnatting
Gjestene på Standalhytta kjøper altså overnatting og mat. I Påska blir det ikke anledning å ha med egen mat for de som vil bo på hovedhytta, men Nøkkelbua er åpen som vanlig. I denne DNT-delen er det 3 soverom med til sammen 8 sengeplasser, kjøkken og dusj/toalett. Leder i klubben, Kjetil Osborg, gleder seg til årets påskefeiring:
- På hovedhytta står i overkant av 50 senger klare. Hytta har dusjfasiliteter og badstua oppleves behagelig etter skituren. Nytt av året er tilretteleggingen for hundehold og folk med allergier.

Foto: Arild Eidset