Påske på Standalhytta

Aalesunds Skiklub er flittige brukere av Standalhytta på Sunnmøre. I påska er den et populært utgangspunkt for noen av Norges fineste toppturer og klubben inviterer til overnatting.

Sist oppdatert 17. mars 2010 kl 10.43

I år tilbyr Aalesunds Skiklub påskefeiring på Standalhytta. Klubben har leid inn kokk med lang erfaring frå Reindalsæter Turisthytte, og maten på Standalhytta blir minst like bra her sier ”kjøkkensjef” Vidar Roald, fisker og bosatt i Volda.

- Siden vi har vei helt opp forbi hytta blir det lettere å ta med råvarene, og skulle vi mangle noe lar det seg gjøre å kjøre ned til Ørsta og supplere. Menyen er på det meste ferdig. Til frokost serverer vi brødmat og pålegg. Ikke noe fancy, men vanlig husmannskost som egner seg utmerket turnæring i magen, og til matpakker. På helgedagene trør vi til med treretters middag, og jeg har fått løfter om lokalt hjortekjøtt fra Høydalen i Austefjerden, lover Roald.

Populært turområde
Kjetil Osborg ser frem til god stemning på hytta. Klubben tilbyr ikke guidede turer til fjellene omkring, men folk med mindre fjellerfaring finner seg stort sett alltid kjentfolk og folk dyktige på skred i selskapet.
- De vanligste turene påsketider er selvsagt Kolåstinden, Fingeren, Nordre Sætretinden, Sølvkallen og Dalagubben. Etter at veien over Standaleidet ble vinteråpen er det dessuten enkelt å kjøre på slalåmski på Bondalseidet. Flere av gjestene tar med seg både tur-og slalåmutstyr fordi man liker valgfriheten. Siden hytta er såpass stor blir finner man selskap for alle typer fjellfolk. Fra hytta går det skispor opp på de flotteste toppene. Flesteparten kjører ned langs de samme sporene. Men stadig flere velger de bratteste rennene. Dyktige skikjørere, godt trente på skred, godt utrustet med sender-mottaker, spader og søkestenger. Omkring hytta lager barnefamiliene skileik og de litt eldre barna frister sporene oppover mot Fingeren, sier lederen som ønsker alle velkomne til Påskefeiring på Standalhytta.

Flere nivåer på overnatting
Gjestene på Standalhytta kjøper altså overnatting og mat. I Påska blir det ikke anledning å ha med egen mat for de som vil bo på hovedhytta, men Nøkkelbua er åpen som vanlig. I denne DNT-delen er det 3 soverom med til sammen 8 sengeplasser, kjøkken og dusj/toalett. Leder i klubben, Kjetil Osborg, gleder seg til årets påskefeiring:
- På hovedhytta står i overkant av 50 senger klare. Hytta har dusjfasiliteter og badstua oppleves behagelig etter skituren. Nytt av året er tilretteleggingen for hundehold og folk med allergier.

Foto: Arild Eidset

DSC_0503+
112_1273
DSC_0519+
DSCN2268+
Publisert 17. mars 2010 kl 10.44
Sist oppdatert 17. mars 2010 kl 10.43
annonse
Relaterte artikler
TOPPTUR I STRYN: Med gondolen Loen Skylift kommer du deg lynraskt opp til vårsnøen, som gradvis forsvinner i lavlandet. Foto: Bård Basberg
Toppturer i Nordfjord

Toppturer i Stryn

silvretta skiferie
Toppturer i Alpene

Alpenes beste toppturer

synshorn topptur
Sikkerhet i vinterfjellet

Slik bruker du KAST-systemet

toppturer i tromsø. Foto: Kristoffer Kippernes
Bynære skiturer i Tromsø

Trygge toppturer i Troms

ryssdalsnebba ski
Toppturer på Nordmøre

Langt opp = langt ned

Topptur til Urdshovd

Av på første stopp

UPÅKLAGELIG: En krevende, men fantastisk tur. hele veien er det havutsikt og flotte naturopplevelser, mange høydemeter, spennende passasjer og nydelig nedkjøringer. Foto: Mikal Nerberg.
Fleredagers skitur i Lyngen

Lyngen på langs

annonse
toppturutstyr for nybegynnere
Rando for nybegynnere

Tips til ski for topptur

trening topptur
Fjellførerens treningstips for rando-turer

Fjellførerens treningstips for vinterens rando-turer

hans inge klette
Rando-konkurransens ABC

Slik er en rando-konkurranse

Levandehornet sett fra sørøst. Foto: Håvard Myklebust. / Trygge toppturer.
Turbeskrivelse – skitur

Turbeskrivelse Levandehornet

jørgen aamot toppturskolen
Typiske faretegn på snøskred

Lær deg å gjenkjenne skredfare

trekkbag haul bag dry bag ekspedisjon antarktis
Et alternativ til pulk

Alternativ til pulk på vintertur

Arva Axio skredsøker
Test av skredsøkere

Test av Arva Axio

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen