Om skistell, Besserud og pappaperm

Sesongen er så vidt over, men det er allerede på tide å rette øynene mot den neste.

Sist oppdatert: 13. mai 2015 kl 08.55
Foto: Kjersti Solvoll Bakketun Tronvoll
Foto: Kjersti Solvoll Bakketun Tronvoll

OLAV BAKKETUN TRONVOLL

Skjermbilde 2014-02-11 kl. 20.04.09

Orkdølen har vært på randoneelandslaget siden 2008. Olav er utdannet energimontør og bor i Søvasslia i Orkdal. Denne sesongen vant han norgescupen sammenlagt, tok et NM-sølv. Han deltok i alle distanser i VM, med 23. plass i sprint som beste plassering. 

Det har vært en innholdsrik vinter, og jeg kan se tilbake på min beste sesong så langt i karrieren. Å vinne norgescupen sammenlagt var utrolig stort. Av familiære og økonomiske grunner bestemte jeg meg ganske tidlig denne vinteren for å konsentrere meg om konkurransene i Norge. Da var det ekstra godt å kunne dra i land sammenlagtseieren. Eneste skår i gleden var at jeg ikke fikk deltatt på Skittentind Rando, som var siste renn i cupen. Etter NM var kroppen sliten og utladet, og da var det heller ikke så overraskende at vårforkjølelsen kom snikende. Den satte en stopper for min deltakelse i Tromsø, men jeg håper å få med meg rennet til neste år.

Så da var sesongen plutselig over, og jeg bevilget meg noen rolige uker. Treningen har vært andreprioritet, og jeg har fått tid til å oppsummere en sesong og planlagt den neste. Jeg er godt fornøyd med vinterens prestasjoner, men tenker at jeg ikke skal dvele så lenge ved dem. Nå er sesongen 2014/15 historie, og jeg må starte jobben for å kunne bli enda bedre på alle punkter i sesongen 2015/16. Den neste er den beste, er det ikke så?

Jeg har tatt vårrengjøring i skistallen, og fått stelt og dullet med utstyret slik at det er klart til nye eventyr. Dette er en viktig jobb, og jeg mistenker at mange synder litt her. Mitt tips til alle som er glad i å gå på ski; husk å ta vare på utstyret. Da varer det lenger, og du får en bedre opplevelse når du bruker det. Rengjør og glide skiene, og kvess stålkantene før du setter dem bort. Gå over alt utstyret, og se til at ikke noe er ødelagt. Nå har du tid til å skaffe nytt/nye deler dersom det skulle være behov. Tørk fellene godt, og oppbevar dem gjerne i fryseren. Da holder limet seg best. Så er det bare å gjøre som meg – ta frem joggeskoene.

Jeg rakk bare lufte dem et par ganger før det var klart for vårens vakreste eventyr – Holmenkollstafetten. Jeg er usikker på hvor vakkert det var, men en ting er sikkert: Det var et beinhardt møte med 1700 asfaltmeter med motbakke mellom Slemdal og Besserud. Men opp kom jeg, til og med noen sekunder raskere enn på tidligere forsøk. Det takker jeg randoformen for, og konstaterer at løpesteget må jobbes med. Mengdetrening med løpevogn og 8 kg baby skal nok gjøre susen.

«De virkelig lange turene som strekker seg over tre timer, blir det ikke så mange av lenger. Da gjelder det å få det beste ut av den tiden man har til rådighet.»

Nå har jeg vært pappa i snart 9 måneder, og synes jeg begynner å få taket på den nye livsstilen. Erfaringen min så langt er at det gjelder å planlegge godt og være effektiv på trening. Dette er noe jeg tar med meg inn i neste sesong. De virkelig lange turene som strekker seg over tre timer, blir det ikke så mange av lenger. Da gjelder det å få det beste ut av den tiden man har til rådighet. Og det er akkurat det jeg har tenkt til når jeg nå tar fatt på min aller første pappapermisjon.

LES OGSÅ: Selvlagde treski
LES OGSÅ: Mikroeventyr på to hjul 

Publisert 13. mai 2015 kl 08.55
Sist oppdatert 13. mai 2015 kl 08.55
annonse
Relaterte artikler
Skiferie på Senja

Skiferie på Senja

TOPPTUR I STRYN: Med gondolen Loen Skylift kommer du deg lynraskt opp til vårsnøen, som gradvis forsvinner i lavlandet. Foto: Bård Basberg
Toppturer i Nordfjord

Toppturer i Stryn

silvretta skiferie
Toppturer i Alpene

Alpenes beste toppturer

synshorn topptur
Sikkerhet i vinterfjellet

Slik bruker du KAST-systemet

toppturer i tromsø. Foto: Kristoffer Kippernes
Bynære skiturer i Tromsø

Trygge toppturer i Troms

ryssdalsnebba ski
Toppturer på Nordmøre

Langt opp = langt ned

Topptur til Urdshovd

Av på første stopp

annonse
UPÅKLAGELIG: En krevende, men fantastisk tur. hele veien er det havutsikt og flotte naturopplevelser, mange høydemeter, spennende passasjer og nydelig nedkjøringer. Foto: Mikal Nerberg.
Fleredagers skitur i Lyngen

Lyngen på langs

toppturutstyr for nybegynnere
Rando for nybegynnere

Tips til ski for topptur

trening topptur
Fjellførerens treningstips for rando-turer

Fjellførerens treningstips for vinterens rando-turer

hans inge klette
Rando-konkurransens ABC

Slik er en rando-konkurranse

Levandehornet sett fra sørøst. Foto: Håvard Myklebust. / Trygge toppturer.
Turbeskrivelse – skitur

Turbeskrivelse Levandehornet

jørgen aamot toppturskolen
Typiske faretegn for snøskred

Lær deg å gjenkjenne skredfare

trekkbag haul bag dry bag ekspedisjon antarktis
Et alternativ til pulk

Alternativ til pulk på vintertur

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen