– Dette blir veldig bra, jeg tror nok både de andre og jeg selv kommer til å ta sporten enda mer seriøst nå. Det føles strålende å være en del av det første, ordentlige landslaget, og jeg tror alle på laget vil satse enda mer nå, sier Malene Haukøy, som sist vinter tok norgeshistoriens første verdenscupseier i randonee.

Tidligere har Norges Skiforbund (NSF), gjennom telemarkkomiteen, tatt ut løpere til randomesterskapene. Foran kommende vinter har NSF for første gang tatt ut et landslag i mai, på samme måte som i de andre skigrenene. 

– Jeg satser mest på sprint, og håper på topp fem-plasseringer i vinter. Hovedmålet er sprinten under verdenscupen i Tromsø 13. og 14. april, sier Haukøy.

Selv om det er landslagsløperne som får mest fokus på randoneelandslaget, kan i prinsippet hvem som helst bli tatt ut til konkurransene, akkurat som på landslaget i twintip. Utøverne tas ut for en sesong i gangen.

En merittert randoneeutøver som ikke står på lista over Norges nye landslagsutøvere er Ola Hovdenak. Romsdalingen har derimot sittet i uttakskomiteen, sammen med Kari Bråtveit fra Sør-Trøndelag Skikrets og Rune Morten Johansen fra Troms.
– Har du lagt opp Ola?
– Tja, jeg er aktuell som trener for landslaget, for jeg syns det er bedre at yngre løpere får plassen på landslaget. Jeg vil ikke slå fast at jeg har lagt opp, men det er nok snakk om en liten nedtrapping ja. Jeg vil nok satse mer på de store klassikerne, og mindre på verdens- og norgescup framover. Jeg ønsker også å bidra i rekrutteringsarbeid, sier han.
– Hvilke forhåpninger kan vi ha til landslaget?
– Det er et generasjonsskifte på gang, og Ola Berger er vel kontinuitetsbæreren på laget. Mange av utøverne er gode nok til å prestere blant de 15-20 beste, og enda bedre i sprint, hvor topp fem bør være innafor. Men det tar tid å bli god i randonee, så tålmodighet er viktig, sier Ola Hovdenak.

Dette er Norges randoneelandslag for sesongen 2013/ 14: 

  • Malene B. Haukøy, IL Høyang

  • Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Romsdal Randoneeklubb

  • Ola Berger, Trondheim Randoneeklubb

  • Olav Tronvoll, IL Fjellmann

  • Nils Nielsen, Gran IL

  • Lars Erik Skjervheim, Voss IL

  • Håkon K. Johannessen, Romsdal Randoneeklubb