En ny start

Ting blir ikke alltid slik man har sett for seg. Men det betyr ikke at man må gi opp av den grunn.

Sist oppdatert: 18. juni 2015 kl 11.36
Foto: Kjersti Solvoll Bakketun Tronvoll
Foto: Kjersti Solvoll Bakketun Tronvoll

Etter den gode fjorårssesongen gledet jeg meg veldig til å begynne treningsarbeidet mot en ny sesong. Den kommende vinteren var planlagt, nye samarbeidspartnere kom til, og jeg så virkelig frem til en ny sesong på landslaget. Slik ble det desverre ikke. I slutten av mai kom beskjeden om at jeg ikke hadde en plass på det nye laget. Dette kom veldig brått og uventet på. Motivasjonen fikk seg en kraftig smell, og jeg måtte gå noen runder med meg selv og familien om hva som nå skulle skje videre. En periode fri fra treningen måtte til for å samle tankene.

OLAV BAKKETUN TRONVOLL

20-05-12_200px

Orkdølen har vært på randoneelandslaget siden 2008. Olav er utdannet energimontør og bor i Søvasslia i Orkdal. Denne sesongen vant han norgescupen sammenlagt, tok et NM-sølv. Han deltok i alle distanser i VM, med 23. plass i sprint som beste plassering. 

Litt ut i juni var en ny plan lagt. I sommer blir løpingen hovedfokus. Jeg skal kose meg på trening og med konkurranser. Jeg skal slippe skuldrene ned og bare nyte det å trene og være ute. Hvem vet, kanskje kan det fungere like bra?

Ett av de løpene jeg tidlig bestemte meg for å springe var Birkebeinerløpet. Det er mange år siden sist jeg sprang, og jeg har lenge hatt lyst til å prøve den nye løypa. Jeg mistenkte at det kanskje var litt mye flatt og nedover for en som er mest vant til å jakte høydemeter oppover. Dette viste seg å stemme. Jeg manglet nok litt fart i beina for å henge med de beste, men jeg greide målsetningen min om å bli blant de 20 beste i klassen, og å unngå tjeideng. Løpeformen blir stadig bedre, og alt i alt var det en positiv opplevelse. Det var også gøy å springe et terrengløp hvor det faktisk var masse terreng, så det frister absolutt til gjentagelse.

Den helt store sommervarmen har latt vente på seg. Det fine med det er at jeg enda har til gode å klippe plenen, og at det fremdeles er masse snø i fjellet. Hvis du har muligheten så vil jeg anbefale å ta med ski på sommerferie, det har jeg gjort. Årets desidert fineste skitur fikk jeg på Voss 16.juni. Strålende vær og silkeføre hele veien. Slike turer gjør godt for motivasjonen.

Disse sommerskidagene er fine for å få litt variasjon inn i treningen. Løping gir en del juling til muskulaturen, så da er det godt med noen rolige turer på ski innimellom. I tillegg er det en fin mulighet til å få testet og tilpasset litt nytt utstyr, slik at man slipper å bruke tid på det når skisesongen starter. Men viktigst av alt; slike sommerskidager skal nytes. Lette klær, sol, varme, og sesongens fineste føre. Bedre enn det blir det ikke.

Jeg ønsker dere alle en god treningsommer, ikke glem å stoppe opp litt og nyte.

Publisert 18. juni 2015 kl 10.54
Sist oppdatert 18. juni 2015 kl 11.36
annonse
Relaterte artikler
Skiferie på Senja

Skiferie på Senja

TOPPTUR I STRYN: Med gondolen Loen Skylift kommer du deg lynraskt opp til vårsnøen, som gradvis forsvinner i lavlandet. Foto: Bård Basberg
Toppturer i Nordfjord

Toppturer i Stryn

silvretta skiferie
Toppturer i Alpene

Alpenes beste toppturer

synshorn topptur
Sikkerhet i vinterfjellet

Slik bruker du KAST-systemet

toppturer i tromsø. Foto: Kristoffer Kippernes
Bynære skiturer i Tromsø

Trygge toppturer i Troms

ryssdalsnebba ski
Toppturer på Nordmøre

Langt opp = langt ned

Topptur til Urdshovd

Av på første stopp

annonse
UPÅKLAGELIG: En krevende, men fantastisk tur. hele veien er det havutsikt og flotte naturopplevelser, mange høydemeter, spennende passasjer og nydelig nedkjøringer. Foto: Mikal Nerberg.
Fleredagers skitur i Lyngen

Lyngen på langs

toppturutstyr for nybegynnere
Rando for nybegynnere

Tips til ski for topptur

trening topptur
Fjellførerens treningstips for rando-turer

Fjellførerens treningstips for vinterens rando-turer

hans inge klette
Rando-konkurransens ABC

Slik er en rando-konkurranse

Levandehornet sett fra sørøst. Foto: Håvard Myklebust. / Trygge toppturer.
Turbeskrivelse – skitur

Turbeskrivelse Levandehornet

jørgen aamot toppturskolen
Typiske faretegn for snøskred

Lær deg å gjenkjenne skredfare

trekkbag haul bag dry bag ekspedisjon antarktis
Et alternativ til pulk

Alternativ til pulk på vintertur

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen