Den første snødumpen

Noen ganger tror man ikke sin egne øyne, hvor fascinerende og morsom naturen kan være.

Sist oppdatert: 25. november 2014 kl 10.20
PUDDERALARM: De første 50 høydemeterne var veldig spesielle, jeg kan ikke huske sist vi har gått topptur i så mye snø. Man velger gjerne heis på slike dager. Foto: Øystein Walle
PUDDERALARM: De første 50 høydemeterne var veldig spesielle, jeg kan ikke huske sist vi har gått topptur i så mye snø. Man velger gjerne heis på slike dager. Foto: Øystein Walle

TOMMY ASLAKSEN

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 10.02.39

Tommy «Multisport» Aslaksen brenner for aktivitet, variasjon og friluftsliv. Han driver med sti- og utforsykling, frikjøring, toppturer, klatring og det han kaller feelgood-aktiviteter. I tillegg driver han med kursing og guiding i stisykling og ski. Tommy bor i fjellbygda Hemsedal, midt i smørøyet for en friluftsentusiast som han. Tommy har også sin egen blogg.   

Topptursesongen har startet seint, vanligvis har jeg både hatt turer i Jotunheimen og bakken i Hemsedal tidlig i oktober. 

Denne morgenen våknet vi opp til 50 centimeter nysnø i Hemsedal! Selv om dette ble den sjuende toppturen denne sesongen, så skjønte jeg at denne dagen kunne bli veldig spesiell. Her var det bare å bruke Facebook til å samle tråkkemannskap, for dette kunne bli tungt! 

Vi ble heldigvis fire personer, noen skulka fra lunsj, noen andre venter på at jobben skal skal starte i Hemsedal Skisenter. Galdenøse ble toppen, siden det var usikkerhet hvor jevn snøen har lagt seg. Galdenøse er en fin tidlig-topp i Hemsedal, en topp jeg også gikk torsdag med herlig snø selv om det ikke var noe dra-på-føre! I dag må det være det! 

Sola tittet frem, noen få minusgrader og litt vind. Perfekte forhold! Her var det bare å starte brøytingen! De første 50 høydemeterne var veldig spesielle, jeg kan ikke huske sist vi har gått topptur i så mye snø. Man velger gjerne heis på slike dager. Men dette ble meget god trening, vi byttet ofte og det begynte å løsne etter 200 høydemetere. Da hadde vi slitt ut to av våre venner, som ønsket å snu, et smart valg for ned må man ha like mye styrke i bena!

Jeg og Øystein jobbet oss fort opp til toppen! Et raskt skifte for å rekke siste solglimt, men dessverre for sent. Da ble det kjøring i fall lys! Ved bratta var det bare å slippe opp, wow for en følelse! Dette var på høyde med januar i fjor. Bang! Der i bunnen var den en snøhaug, litt som å utløse en airbag. Og like før flata! 

Dette ble slitsomt, men utrolig morsomt!

Dagen i dag er det tre plussgrader, og på mitt utebord har snøen forsvunnet. Det er ingen tvil om at puddersnø er ferskvare! 

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 10.13.27
Skjermbilde 2014-11-25 kl. 10.13.27
Publisert 25. november 2014 kl 10.20
Sist oppdatert 25. november 2014 kl 10.20
annonse

Relaterte artikler

Skiferie på Senja

Skiferie på Senja

TOPPTUR I STRYN: Med gondolen Loen Skylift kommer du deg lynraskt opp til vårsnøen, som gradvis forsvinner i lavlandet. Foto: Bård Basberg
Toppturer i Nordfjord

Toppturer i Stryn

silvretta skiferie
Toppturer i Alpene

Alpenes beste toppturer

synshorn topptur
Sikkerhet i vinterfjellet

Slik bruker du KAST-systemet

toppturer i tromsø. Foto: Kristoffer Kippernes
Bynære skiturer i Tromsø

Trygge toppturer i Troms

ryssdalsnebba ski
Toppturer på Nordmøre

Langt opp = langt ned

Topptur til Urdshovd

Av på første stopp

annonse
UPÅKLAGELIG: En krevende, men fantastisk tur. hele veien er det havutsikt og flotte naturopplevelser, mange høydemeter, spennende passasjer og nydelig nedkjøringer. Foto: Mikal Nerberg.
Fleredagers skitur i Lyngen

Lyngen på langs

toppturutstyr for nybegynnere
Rando for nybegynnere

Tips til ski for topptur

trening topptur
Fjellførerens treningstips for rando-turer

Fjellførerens treningstips for vinterens rando-turer

hans inge klette
Rando-konkurransens ABC

Slik er en rando-konkurranse

Levandehornet sett fra sørøst. Foto: Håvard Myklebust. / Trygge toppturer.
Turbeskrivelse – skitur

Turbeskrivelse Levandehornet

jørgen aamot toppturskolen
Typiske faretegn for snøskred

Lær deg å gjenkjenne skredfare

trekkbag haul bag dry bag ekspedisjon antarktis
Et alternativ til pulk

Alternativ til pulk på vintertur

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen