TOMMY ASLAKSEN

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 10.02.39

Tommy «Multisport» Aslaksen brenner for aktivitet, variasjon og friluftsliv. Han driver med sti- og utforsykling, frikjøring, toppturer, klatring og det han kaller feelgood-aktiviteter. I tillegg driver han med kursing og guiding i stisykling og ski. Tommy bor i fjellbygda Hemsedal, midt i smørøyet for en friluftsentusiast som han. Tommy har også sin egen blogg.   

Topptursesongen har startet seint, vanligvis har jeg både hatt turer i Jotunheimen og bakken i Hemsedal tidlig i oktober. 

Denne morgenen våknet vi opp til 50 centimeter nysnø i Hemsedal! Selv om dette ble den sjuende toppturen denne sesongen, så skjønte jeg at denne dagen kunne bli veldig spesiell. Her var det bare å bruke Facebook til å samle tråkkemannskap, for dette kunne bli tungt! 

Vi ble heldigvis fire personer, noen skulka fra lunsj, noen andre venter på at jobben skal skal starte i Hemsedal Skisenter. Galdenøse ble toppen, siden det var usikkerhet hvor jevn snøen har lagt seg. Galdenøse er en fin tidlig-topp i Hemsedal, en topp jeg også gikk torsdag med herlig snø selv om det ikke var noe dra-på-føre! I dag må det være det! 

Sola tittet frem, noen få minusgrader og litt vind. Perfekte forhold! Her var det bare å starte brøytingen! De første 50 høydemeterne var veldig spesielle, jeg kan ikke huske sist vi har gått topptur i så mye snø. Man velger gjerne heis på slike dager. Men dette ble meget god trening, vi byttet ofte og det begynte å løsne etter 200 høydemetere. Da hadde vi slitt ut to av våre venner, som ønsket å snu, et smart valg for ned må man ha like mye styrke i bena!

Jeg og Øystein jobbet oss fort opp til toppen! Et raskt skifte for å rekke siste solglimt, men dessverre for sent. Da ble det kjøring i fall lys! Ved bratta var det bare å slippe opp, wow for en følelse! Dette var på høyde med januar i fjor. Bang! Der i bunnen var den en snøhaug, litt som å utløse en airbag. Og like før flata! 

Dette ble slitsomt, men utrolig morsomt!

Dagen i dag er det tre plussgrader, og på mitt utebord har snøen forsvunnet. Det er ingen tvil om at puddersnø er ferskvare! 

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 10.13.27
Skjermbilde 2014-11-25 kl. 10.13.27