Den første snødumpen

Noen ganger tror man ikke sin egne øyne, hvor fascinerende og morsom naturen kan være.

Sist oppdatert 25. november 2014 kl 10.20
PUDDERALARM: De første 50 høydemeterne var veldig spesielle, jeg kan ikke huske sist vi har gått topptur i så mye snø. Man velger gjerne heis på slike dager. Foto: Øystein Walle
PUDDERALARM: De første 50 høydemeterne var veldig spesielle, jeg kan ikke huske sist vi har gått topptur i så mye snø. Man velger gjerne heis på slike dager. Foto: Øystein Walle

TOMMY ASLAKSEN

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 10.02.39

Tommy «Multisport» Aslaksen brenner for aktivitet, variasjon og friluftsliv. Han driver med sti- og utforsykling, frikjøring, toppturer, klatring og det han kaller feelgood-aktiviteter. I tillegg driver han med kursing og guiding i stisykling og ski. Tommy bor i fjellbygda Hemsedal, midt i smørøyet for en friluftsentusiast som han. Tommy har også sin egen blogg.   

Topptursesongen har startet seint, vanligvis har jeg både hatt turer i Jotunheimen og bakken i Hemsedal tidlig i oktober. 

Denne morgenen våknet vi opp til 50 centimeter nysnø i Hemsedal! Selv om dette ble den sjuende toppturen denne sesongen, så skjønte jeg at denne dagen kunne bli veldig spesiell. Her var det bare å bruke Facebook til å samle tråkkemannskap, for dette kunne bli tungt! 

Vi ble heldigvis fire personer, noen skulka fra lunsj, noen andre venter på at jobben skal skal starte i Hemsedal Skisenter. Galdenøse ble toppen, siden det var usikkerhet hvor jevn snøen har lagt seg. Galdenøse er en fin tidlig-topp i Hemsedal, en topp jeg også gikk torsdag med herlig snø selv om det ikke var noe dra-på-føre! I dag må det være det! 

Sola tittet frem, noen få minusgrader og litt vind. Perfekte forhold! Her var det bare å starte brøytingen! De første 50 høydemeterne var veldig spesielle, jeg kan ikke huske sist vi har gått topptur i så mye snø. Man velger gjerne heis på slike dager. Men dette ble meget god trening, vi byttet ofte og det begynte å løsne etter 200 høydemetere. Da hadde vi slitt ut to av våre venner, som ønsket å snu, et smart valg for ned må man ha like mye styrke i bena!

Jeg og Øystein jobbet oss fort opp til toppen! Et raskt skifte for å rekke siste solglimt, men dessverre for sent. Da ble det kjøring i fall lys! Ved bratta var det bare å slippe opp, wow for en følelse! Dette var på høyde med januar i fjor. Bang! Der i bunnen var den en snøhaug, litt som å utløse en airbag. Og like før flata! 

Dette ble slitsomt, men utrolig morsomt!

Dagen i dag er det tre plussgrader, og på mitt utebord har snøen forsvunnet. Det er ingen tvil om at puddersnø er ferskvare! 

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 10.13.27
Skjermbilde 2014-11-25 kl. 10.13.27
Publisert 25. november 2014 kl 10.20
Sist oppdatert 25. november 2014 kl 10.20
annonse
Relaterte artikler
TOPPTUR I STRYN: Med gondolen Loen Skylift kommer du deg lynraskt opp til vårsnøen, som gradvis forsvinner i lavlandet. Foto: Bård Basberg
Toppturer i Nordfjord

Toppturer i Stryn

silvretta skiferie
Toppturer i Alpene

Alpenes beste toppturer

synshorn topptur
Sikkerhet i vinterfjellet

Slik bruker du KAST-systemet

toppturer i tromsø. Foto: Kristoffer Kippernes
Bynære skiturer i Tromsø

Trygge toppturer i Troms

ryssdalsnebba ski
Toppturer på Nordmøre

Langt opp = langt ned

Topptur til Urdshovd

Av på første stopp

UPÅKLAGELIG: En krevende, men fantastisk tur. hele veien er det havutsikt og flotte naturopplevelser, mange høydemeter, spennende passasjer og nydelig nedkjøringer. Foto: Mikal Nerberg.
Fleredagers skitur i Lyngen

Lyngen på langs

annonse
toppturutstyr for nybegynnere
Rando for nybegynnere

Tips til ski for topptur

trening topptur
Fjellførerens treningstips for rando-turer

Fjellførerens treningstips for vinterens rando-turer

hans inge klette
Rando-konkurransens ABC

Slik er en rando-konkurranse

Levandehornet sett fra sørøst. Foto: Håvard Myklebust. / Trygge toppturer.
Turbeskrivelse – skitur

Turbeskrivelse Levandehornet

jørgen aamot toppturskolen
Typiske faretegn på snøskred

Lær deg å gjenkjenne skredfare

trekkbag haul bag dry bag ekspedisjon antarktis
Et alternativ til pulk

Alternativ til pulk på vintertur

Arva Axio skredsøker
Test av skredsøkere

Test av Arva Axio

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen