35-år gamle Cecilie Skog mistet ektemannen Rolf Bae på K2 i august i fjor. I over et år har hun levd tilbaketrukket og ikke kommentart ulykken til media. Nå er hun aktuell med boka ”Til Rolf. Tusen fine turer og én trist”. I den anledning har hun stilt opp for noen medier, TV2, VG, Sunnmørsposten, KK og UTE. 

 UTE er i salg i slutten fra 24. november, og i intervjuet forteller Cecilie blant annet om hvor vanskelig det var å komme tilbake til Norge.
 – Det som har vært vanskelig, er det å treffe folk som jeg bare kjenner litt eller som jeg ikke kjenner i det hele tatt. Jeg har vært redd for hva de skulle si til meg. Jeg har vært redd for mine egne reaksjoner på det folk kunne finne på  å si, forteller hun i intervjuet.

Det første året etter ulykken unngikk Cecilie blikkontakt med andre mennesker. Likevel kom folk bort til henne med spørsmål om K2-turen. Hun fikk hjelp til å finne ut hvordan hun skulle takle problemene.
 ­­– Han hjalp meg med å finne ut hva jeg skulle si til folk. For jeg vil jo være høflig, jeg vil gjerne ta hensyn, jeg tror folk stilte meg spørsmål med godt hjerte. Det psykologen foreslo, var at jeg bare skulle svare «det vil jeg helst ikke snakke om akkurat nå.» Han mente at det ville folk skjønne. Så den setningen lærte jeg meg å si. Jeg har tatt sats og sagt den veldig mange ganger, forteller Cecilie i intervjuet.

 Til UTE forteller Cecilie også at hun har hatt flere fine naturopplevelser det siste året, selv om det har vært veldig mange triste stunder.  – Sakte, men sikkert har jeg begynt å føle at jeg er glad for at jeg kom tilbake fra fjellet. Og det tok veldig lang tid å komme dit...å komme dit at jeg kunne tenke slik, forteller hun i UTE.  Nå er Cecilie på vei til Antartis med store turplaner - en drøyt to måneders lang skitur over hele kontinentet. 
Samtidig forteller hun at hun ikke lenger ønsker å klatre høye fjell.  – Hadde jeg ikke hatt  familien min, hadde jeg ikke hatt den fantastiske svigerfamilien min, så hadde jeg kanskje klatret flere høye fjell. Men det er en stor belastning for de som sitter igjen hjemme. Jeg ønsker å spare mine nærmeste for slike turer nå.
 

Hele intervjuet med Cecilie Skog kan du lese i neste UTE. Dersom du vil ha bladet rett hjem i postkassen før det er i salg hos Narvesen, må du tegne abonnement innen 3. november. Tegner du abonnement innen den datoen får du også med en gratis Fjellquiz-bok til en verdi av 119 kroner! Klikk her for mer informasjon om abonnement!