La Sportiva Jackal

Pris: 1990 kroner 

Hældropp: 6 mm  

Sålehøyde: 25/19 mm

Vekt: 301 gram (str. 42 1/2) 

La Sportiva

skala
8/10

Også i den sistnevnte kategorien er det alpine fjell som er spesialiteten. Jackal er en sko beregnet på ultraløp og andre lange distanser.

Det er en sko med tykk mellomsåle. Materialene er en kombinasjon av EVA-skum og La Sportivas eget materiale Infinitoo, som skal gi ekstra respons. Den har også en del stivhet i hælkappa og en markert gummiforsterkning rundt tåpartiet. I denne testen minner den om Dynafit Ultra 100. I likhet med disse har de god sideveis stivhet i sålen. 

Den har bred pløse som dekker en bred åpning i skoen, slik at det er lett både å komme nedi og få strammet som du vil. Den sitter forholdsvis tett til foten, uten å klemme noe sted.  

Når du tråkker nedi skoen er den veldig behagelig og stabil med forholdsvis mye oppbygging under hælen. Relativt mye dropp bidrar for oss til at løpsfølelsen ikke er på høyde med de aller beste for oss som liker lav- og nulldropp. Men den vinner seg med mer tid, og dette er definitivt en sko som både er stabil og behagelig på lange turer.

Dempingen er svært god også på hardt underlag. Samtidig gir La Sportiva Jackal en litt fastere følelse på teknisk sti, og stivheten gjør at de har litt kanteegenskaper som gjør dem egnet på fjell. Dette er en godt dempet løpesko som er en sterk kandidat om du planlegger litt tøffere turer i fjellterreng. 

De leveres også i damemodell under navnet Jackal Women.

VURDERING
Stabilitet
Løpsfølelse
Grep
Demping
Totalt
PLUSS

Veldig stabil

God demping

MINUS

Mangler litt løpsfølelse