Haute Route er navnet på den legendariske skituren som sikksakker seg blant stolte alpefjell mellom fra Chamonix via Zermatt til Saas Fee.

Men, hvor lang tid bruker man, og ikke minst, hvor krevende er terrenget egentlig? Er det stor skredfare, og kan man legge ut på denne turen uten guide? Bjørn Lytskjolds foredrag på Nomaden 21. november klokken 19.00 gir deg svarene. Bjørn har gått turen åtte ganger tidligere, uten guide og med røkelaks og akevitt som døråpner underveis.

Annonse

Les Bjørns tips til Haute Route-turen her

Foredraget blir en reise i bilder og ord langs de klassiske Haute Route etappene, pluss eksempler på noen velvalgte omveier: 4000 metertopper det går an å bestige med ski, som den høyeste toppen i Sveits, Monte Rosa (4634). Her blir det også tips om avstikkere til sjarmerende italienske alpehytter og nedsnødde fjellklostre.

Når været, føret, formen og gruppe-humøret klaffer er Haute Route en fantastisk opplevelse. Slitsom og fantastisk. Har du først fått smaken på langskitur i Alpene ønsker du garantert å gjøre det om og om igjen. Lyngen er fantastisk, Jotunheimen også. Men Alpene er Alpene.

Reisekvelden blir full av nyttige og praktiske tips til dere som skal, eller vurderer, å komme dere avgårde på en uforglemmelig skitur i Alpene.

 Arrangementet er gratis og åpent for alle.