Her er turforslaget, med ulike varianter ut fra hvor lang tid tur har: Det har flere muligheter for å få til dette logistikkmessig.

En selvprøvd versjon er å plassere sykler ved Haglebu.

Annonse

En annen versjon er å ha to biler, og parkere den ene ved Haglebu, ellers kan du satse på haik tilbake til startpunktet.

Du kan også selvsagt gå frem og tilbake. Start ved Norefjell Ski og Spa. Herfra går turen raskt opp slalåmbakken til ca. 1300 moh. Herfra er det ca. 8 kilometer til den ubetjente DNT-hytta Høgevarde, med 52 sengeplasser. Neste dag går turen videre til Toveseter.

Legg gjerne en liten avstikker opp-om Gråfjell, det høyeste fjellet på Norefjell på 1466 moh. Det er verdt turen, og er ikke store omveien!

Toveseter er en koselig hytte med 20 sengeplasser. Fra Toveseter kan du gå videre 2-3 timer til Haglebu og avslutte turen der – cirka halvveis over Norefjell – ved å komme deg tilbake til startpunktet nevnt innledningsvis. Du kan også  fortsette videre til Dalabu, en ubetjent DNT-hytte med 8 sengeplasser, og returnere tilbake til Haglebu dagen etter. 

SPREKINGTIPS: Sett klar sykkel ved Haglebu, kjør til Norefjell Ski og Spa, og ta hele turen som en løpetur før du sykler tilbake til start.