– Dette handler egentlig om dansing. Å bruke tyndgen, rytmen og bevege seg. Det eneste er at man har ski på bena.

Bratte utforbakker med fjellski er utfordrende, men kan bli morsomt og trygt med god teknikk. Skipedagog og programleder i Fjellskiskolen, Pål-Trygve Gamme, lærer deg alt du trenger å vite for å gå en trygg og god tur med fjellski under bena.

Annonse

I serien har UTE gått dybden på valg og bruk av utstyr, skiteknikk, skihistorie og sikkerhet i fjellet. Med seg har Gamme blant annet eventyrer og storebror Aleksander Gamme, fjellskiekspert på Oslo Sportslager, Øystein Halvorsen, og en ekspert på norsk skihistorie.

Episode 1: Svingeteknikk med fjellski

I disse to episodene lærer skipedagog og programleder Pål-Trygve Gamme deg om svingeteknikk på ski.

Episode 2: Telemarksvinger på fjellski

Brattere terreng krever at du svinger raskt. Her lærer du alpin- og telemarksving med markert opp-og ned-bevegelse - og dansende rytme.

Episode 3: Velg rett fjellski

Hva slags ski passer ditt bruk? UTEs fjellskiekspert og programleder, Pål Trygve Gamme, setter problematikken i et system du nok aldri har sett maken til.

Episode 4: Støvler og bindinger til fjellski

Stive, høye, myke eller lave støvler? Og hva med bindingene? 75mm eller BC? Her får du hjelp av fjellskiekspert på Oslo Sportslager, Øystein Halvorsen.

Episode 5: Dropp skismøringen!

Hvordan skal skifeller brukes, og kan de erstatte det forferdelige klisteret?

Episode 6: Norske skihistorie

Bli med på skimuseeum i Hakadal, og møt blant annet en ekspert på norsk skihistorie.

Episode 7: Gå trygge fjellskiturer

Lær å ferdes i fjellet på en trygg måte, både på skredfarlige og mindre skredfarlige dager.

Episode 8: Pulk eller sekk på langtur?

Er det noen i dette landet som har ett og annet å si om pulkbruk, så må det ihvertfall være Aleksander Gamme. Her for du gode tips til å dra på tur med pulk. 

FJELLSKISKOLEN

Programleder Pål-Trygve Gamme er genuint interessert i fjellski. I Fjellskiskolen deler han av sin erfaring og kunnskap om fjellskitradisjoner og teknikk. Gjennom åtte innslag lærer du om fjellskiutstyr, skiteknikk i høyfjellet, langturer, sikkerhet og skihistorie.