FAKTA

Nett: www.helsport.no
Pris: 5499 kr
Vekt: 1,1 kg
T-Limit: -17 /-19 (W)
T-comfort: -10 / -11 (W)
Fyllmateriale: 9/10 gåsedun. 800 cuin

Ragoserien kom høsten 2017, og i UTEs store test av vintersoveposer kom Rago Extreme godt ut av det, og ble kåret til soveposen som gir mest for pengene. Vi har testet den nye Rago Superlight Winter i både herre- og dameversjon, i ulike temperaturer og ned til minus 15 grader. Begge skal ha en t-comfort på henholdsvis -10 og -11 grader. Dette er den temperaturen en voksen dame skal kunne sove komfortabelt i. Superlight er fylt med FP 800 gåsedun, mot 750 i den vanlige versjonen. Alle  detaljer er tenkt ut for å minimere vekten, men samtidig gjøre den varmest mulig.

LES OGSÅ: Stor test av vintersoveposer

Passformen er også i Superlightversjonen utformet for å gi ekstra varme der det trengs mest. Dameversjonen er utformet litt annerledes, med ekstra isolasjon på typiske kuldepunkter for damer – steder der kroppen presser sammen dunet, som gjør at posen isolerer dårlig. Helsport har også fjernet unødvendig materiale andre steder på posen.

Posene har toveis glidelåser, vannavvisende yttermateriale, og et behagelig innermateriale. Vi synes den har god passform, og den har dunfylte kamre langs glidelåsene for å forhindre varmetap. Kragen innvendig er god og varmende, og du finner en liten lomme på innsiden med plass til hodelykt.

LES OGSÅ: Slik velger du tau til sportsklatring

Vi opplever av posen holder ok på varmen ned til de oppgitte 10 minusgrader t-comfort, selv om det er i grenseland både for herre- og dametester. Blir det kaldere ville vi valgt en varmere sovepose. Likevel, en vintersovepose som veier bare én kilo gjør sekken vesentlig lettere for mange vinterteltere, og bruker dunjakka utenpå, og andre triks for å holde varmen i teltet om natta, vil den bli en hit for vektbevisste på vintertur. Soveposen kommer i to størrelser; 200 cm og 185 cm.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om teltlivet

PLUSS
Superlett, god passform
MINUS
Litt kald når temperaturen nærmer seg t-comfort