Alfa skriver i pressemeldingen om de nye Cecilie-skoene at ambisjonen har vært å lage tidenes fritidssko til kvinner, intet mindre.

Skoene kommer i to versjoner Cecilie + GTX og Cecilie Low GTX. 

Annonse

Den førstnevnte er en høyere fjellsko med en ekstra beskyttende sokk oppover ankelen, mens sistnevnte er en lavere tursko.

Alfa Cecilie-sko
FØLING I FJÆRA: Cecilie Skog har vært med å utvikle Alfas nye Cecilie-sko.

Begge har et utseende som skiller seg litt fra andre tursko på markedet og Alfa skriver da også at skoene er laget for å passe både til turbukser og tights og «ikke minst sommerkjolen.»

– Cecilie Skog sitter på en unik kompetanse, og vet hva hun ønsker av en sko som kan brukes i naturen. Den skal være lett, funksjonell og komfortabel. Designprosessen har vært utrolig spennende! Cecilie-modellen er trendy fritidssko som er funksjonelle og flott, skriver Ingrid Branth, som er designer i Alfa i pressemeldingen.

Alfa Cecilie-sko
TIL TIGHTS: Skoene skal passe like fint til turbukse, tights og sommerkjole.

Cecilie Skog sier selv om skoene hun har vært med på å utvikle:

– Dette prosjektet har vært utrolig gøy og jeg føler virkelig jeg har laget tidenes fritidssko til kvinner! Modellene møter alle kravene jeg har til en tursko. De funker uansett terreng, og jeg synes de er så fine at jeg like gjerne bruker dem i byen som i skogen.

Alfa cecilie Low
LAV MODELL: Alfa Cecilie Low GTX er en lav tursko med Vibram-såle.

Skoen Cecilie + har Goretex-membran kombinert med en slitesterkt yttertekstil. Dette skal gjøre skoene både vanntette og pustende. Sålen er Vibrams Grip Trail som også brukes av flere andre turskoprodusenter. Skoen har også myk mellomsåle med det støtdempende EVA-materialet vi kjenner fra joggesko

Den halvhøye Cecilie+-skoen er oppgitt av Alfa å veie 305 gram i størrelse 38. Skaftehøyden skal være 11 centimeter. 

Den lave Cecilie Low-modellen har også den Goretex-membran, EVA mellomsåle og Vibram Grip Trail yttersåle. Skoen er lav over ankelen men har samtidig en elastisk sokk øverst som skal forhindre at lyng og annet bøss kommer inn i skoen. 

Cecilie Low er oppgitt å veie 300 gram i størrelse 38. 

Begge skomodellene kommer kun i kvinnestørrelser fra 36 til 42. 

Cecilie + GTX koster 2399 kroner

Cecilie Low GTX koster 2299 kroner.