9 utstyrstips til en aktiv vinterferie

Vinterferie med eller uten snø? Vi har plukket ut ni friluftsprodukter som setter fart på turgleden.

Sist oppdatert 10. februar 2020 kl 12.01
TURUTSTYR: Nytt og nyttig til små og store turer.
TURUTSTYR: Nytt og nyttig til små og store turer.

MÅNELYST 

Vinterovernatting med hengekøye høres kanskje litt kjølig ut, men det finnes løsninger. Ticket to the Moon sin Moonquilt monteres under hengekøyen og gir ekstra isolasjon ved bruk. Den hindrer effektivt at man blir kald på ryggen og baksiden av beina. Til vinterbruk anbefales det å bruke et liggeunderlag i tillegg. Om det blåser eller om man ønsker ekstra isolasjon ved overnattinger kan man lukke igjen glidelåsen i full lengde slik at den fungerer som en sovepose. Underkilten pakkes sammen i den medfølgende kompresjonsposen. Mål: 200 x 140 cm. Vekt: 1,38 kg. Vaskbar på 30 grader.

LES OGSÅ: Vinterkøying under stjernene

Moonquilt-hengekøye
Moonquilt

Moonquilt

SE KLART

Disse skibrilllene ble opprinnelig designet for topptur, men de er like populære til skikjøring i bakken, eller om du skal på tur med hundeslede. Gogglesene har fotokromatisk linse som dekker kategori 2 til 3, den blir mørkere eller lysere slik at den tilpasser seg skiftende lysforhold og endringer i terrengets kontraster. Et lav-polariseringsfilter eliminerer 50 prosent av blendende gjenskinn, mens refleksjoner fra issvuller forblir synlige og kontrastene fremheves av et oransje filter. Høy komfort og god sikt, enten det er full sol eller overskyet og flatt lys. Anti-duggbehandlet på innsiden.

Julbo-Aerospace-REACTIV-All-Around-2-3-b-aerospace_j74073129_superflow_activ1604906121
Julbo Aerospace Reactiv All Around

Julbo Aerospace Reactiv All Around 

FOR DE LENGRE TURENE

Fryser du på føttene, er det en viss risiko for at humøret synker. Disse skiskoene fra Alfa er laget for å holde føttene tørre og varme under lange turer i skiløypa ved lav aktivitet. Skoen er produsert med Gore-Tex laminert til fleece, for å holde føttene varme selv ved lav aktivitetet. Støvelen har en kuldeisolerende mellomsåle, og en pustende og fuktabsorberende innleggssåle. Et luftisolerende mellomlag mellom yttersokk og innerstøvel gir ekstra kuldeisolering. Yttermaterialet er spesialbehandlet for å avvise snø og smuss. Skoen passer med NNN-binding. 

alfa-horizon-perform-2.0-gtx-skisko
Alfa Horizon Perform 2.0 GTX

Alfa Horizon Perform 2.0 GTX

FOR SMÅROLLINGENE

Bøyler som knekker og briller som rives av fordi de er vonde å ha på, var oppgaven Mokki ville løse. Den norske brilleprodusenten vant nylig en tysk designpris for utmerket produktdesign for baby og barn for disse brillene. Beskyttelse av barnas øyne er ekstra viktig fordi synet ikke er fullt utviklet. Solbrillepakken Click&Change består av to par brilleglass, fleksible brillestenger, mykt hodebånd og pusseklut slik at barna kan lære å pusse brillene selv. Innfatningen kan suppleres med brilleglass med styrke. Glassene har 100 prosent UV-bekyttelse og er ripebestandig og finnes til barn fra 0-5 år. 

LES OGSÅ: Derfor bør du alltid bruke solbriller

Mokki-solbriller-til-barn
MOKKI solbriller

MOKKI

  • 849,-

  • mokkishop.no

SLUKK TØRSTEN 

Blir junior ofte tørst på skitur? Drikkebelter for barn ligger kanskje ikke fremst i sportsbutikken, men det finnes. Denne fra Swix er lett rundt livet og har plass til 1 liter drikke. Enkel tut. 

drikkebelte for barn
drikkebelte for barn

• 299,-

swix.com

 

LES OGSÅ:
 

DRA PÅ? 

Lei av sekk? Eller av måtte gå flere turer for å få fraktet alt? Fjellpulken Transporter 155 er et lastebrett i plast (polyetylen) til bruk for røffere oppgaver. Enten om du skal ut på lengre og kortere turer eller om du har en hytte du trenger å frakte ved, matvarer eller en propandunk inn til om vinteren, så kan en transportpulk fort være løsningen. Drag, sele og 155 liters packbag inkludert.

fjelllpulken
FJELLPULKEN 155

FJELLPULKEN 155

SVENSK STAV-NYHET 

Den svenske stavprodusenten Kang har entret det norske markedet, etter flere år med vekst i land som Sverige, Tyskland, Østerrike og Japan. Kang er mest kjent for sine staver av bambus og lin. Nytt av året er en egen teleskopstav i gjenvunnet aluminium, med to ledd. Staven kan justeres mellom 87 og 137 centimeter og vekten ligger på 550 gram. 

Kang-Telescopic-staver
Kang Telescopic One Color

Kang Telescopic One Color

  • Pris: 1124,-

  • kangpoles.com 

FOLKETRÅKK

Revo Explore er en del av Revo-serien til MSR. Revo-trugene er laget for ulendt terreng i skog og mark, og dette er en truge som liker seg i oppover og nedover bakker om hverandre. Rammen til Revo trugen er delvis hardplast og delvis påsveiset stålstegjern langs kanten. I tillegg er det ett stålstegjern under pluss stegjern under forfoten på bindingen. Det gjør at man får et utrolig godt grep. Explore-bindingen ligner snowboard-bindinger og er god for større vintersko. Enkel i bruk og enkel å lære seg.

MSR_Revo_Explore-truger
MSR Revo Explore

MSR Revo Explore

INN IGJEN

Det er ikke ofte en typisk kosedress får plass blant utstyrsnyhetene i UTE, men så er heller ikke dette en typisk joggedress. Norske Aclima har tatt tilbake den opprinnelige måten å lage fleece på med ull, ikke syntetiske fibre. Etter at stoffet er strikket er det kuttet og børstet, noe som gjør stoffet isolerende, loddent og lett – og veldig behagelig å ha på seg. Dette er joggedressen du ikke vil løpe i, men krype inn i etterpå. Stoffet i FleeceWool-kolleksjonen er laget av 19,5 mikron garn. 

 

AclimaFleeceWool-Hoodie-W-Grey-Melange
Aclima FleeceWool

Aclima FleeceWool

LES OGSÅ: Test av ekstra varmt ullundertøy

Publisert 10. februar 2020 kl 12.01
Sist oppdatert 10. februar 2020 kl 12.01
Relaterte artikler
Brynje Arctic Double test av ullundertøy sett
Test av Brynje Arctic Zip

Test av Brynje Arctic Zip

Hilleberg Staika test vintertelt utemagasinet
Test av Hilleberg Staika 2

Test av Hilleberg Staika

slik tar du best vare på teltet
Vedlikehold av telt

Hvordan ta vare på teltet

Test av Rab Expedition 1200 Formula One

Test av Rab Expedition 1200 Formula One

Test av Helsport Svalbard

Test av Helsport Svalbard dunsovepose

Devold Expedition ullundertøy test
Test av varmt ullundertøy

Test av Devold Expedition

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng  | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue