Inge utfordrer Markus til en pakke-battle, der brødrene konkurrerer om å komme med de aller beste tipsene til hvordan du skal disponere innholdet i sekken - hva som skal hvor, hvordan og hvorfor. En kort innføring i tilpassing av sekken på ryggen skal du også få med deg. 

Ting å tenke på når tursekken pakkes:

 1. Tunge ting bør være nærme ryggen.

 2. Pakk vannet sånn at det blir enkelt å drikke nok. Ha en camelback høyt i sekken, helt inntil ryggen.

 3. Putt brenneren oppi kjelen for å spare plass. Da beskyttes den også mot slag.

 4. Både for å spare plass og holde ting tørt: pakk i pakkposer. Rull klærne før de puttes oppi, og press ut all luften av posen.

 5. Kombiner ting. I stedet for å ha med en rull med gaffateip (som kan brukes til å reparere alt mulig), surr heller en bit av teiprullen rundt termosen din. 

 6. Legg snacks, ekstra batterier og minnekort i topplokket. 

 7. Legg soveposen i en vanntett pakkpose eller tørrsekk. Putt den oppi sekken, råder Markus. 

 8. Hodelykten bør du legge et sted du vet at du vil huske. Unngå å lete etter den i mørket.

 9. Legg småting i pakkposer, sortert på tema eller nærliggende kategori.

 10. Når sekken er pakket, bør du stramme til alle stropper, så den holder seg kompakt og er stødig å ha på ryggen. 

 11. Liggeunderlaget veier nesten ingenting, og kan helt fint bygge litt ut fra sekken. Spenn det på utsiden, på den ene siden av sekken. 

 12. Tilpass sekken riktig. Stram hoftebeltet først, så sekken hviler litt oppå hoftene. Ta deretter skulderremmene, og husk å justere festet mellom sekken og skulderstroppene, så du får sekken tett inntil hele ryggen. 

 13. Ta vannflasken lett tilgjengelig, gjerne i en sidelomme utenpå sekken.

Se alle episodene av serien På naturens premisser her.

PÅ NATURENS PREMISSER

Navnet Wegge ble først kjent da Inge Wegge og Jørn Nyseth Ranum fant seg en strand i Lofoten hvor de overlevde på utgått mat og bygget hus av drivved og søppel. Nordfor sola-prosjektet ble til en film som høstet en rekke internasjonale priser. Senere fikk brødrene Inge, Markus og Håkon oppmerksomhet for filmen Bjørnøya, hvor de også hadde som mål å leve mest mulig av naturen. Her deler de kunnskapen de har tilegnet seg om bærekraftig friluftsliv.