Inge utfordrer Markus til en pakke-battle, der brødrene konkurrerer om å komme med de aller beste tipsene til hvordan du skal disponere innholdet i sekken - hva som skal hvor, hvordan og hvorfor. En kort innføring i tilpassing av sekken på ryggen skal du også få med deg.
Ting å tenke på når tursekken pakkes:
- Tunge ting bør være nærme ryggen.
- Pakk vannet sånn at det blir enkelt å drikke nok. Ha en camelback høyt i sekken, helt inntil ryggen.
- Putt brenneren oppi kjelen for å spare plass. Da beskyttes den også mot slag.
- Både for å spare plass og holde ting tørt: pakk i pakkposer. Rull klærne før de puttes oppi, og press ut all luften av posen.
- Kombiner ting. I stedet for å ha med en rull med gaffateip (som kan brukes til å reparere alt mulig), surr heller en bit av teiprullen rundt termosen din.
- Legg snacks, ekstra batterier og minnekort i topplokket.
- Legg soveposen i en vanntett pakkpose eller tørrsekk. Putt den oppi sekken, råder Markus.
- Hodelykten bør du legge et sted du vet at du vil huske. Unngå å lete etter den i mørket.
- Legg småting i pakkposer, sortert på tema eller nærliggende kategori.
- Når sekken er pakket, bør du stramme til alle stropper, så den holder seg kompakt og er stødig å ha på ryggen.
- Liggeunderlaget veier nesten ingenting, og kan helt fint bygge litt ut fra sekken. Spenn det på utsiden, på den ene siden av sekken.
- Tilpass sekken riktig. Stram hoftebeltet først, så sekken hviler litt oppå hoftene. Ta deretter skulderremmene, og husk å justere festet mellom sekken og skulderstroppene, så du får sekken tett inntil hele ryggen.
- Ta vannflasken lett tilgjengelig, gjerne i en sidelomme utenpå sekken.
PÅ NATURENS PREMISSER
Navnet Wegge ble først kjent da Inge Wegge og Jørn Nyseth Ranum fant seg en strand i Lofoten hvor de overlevde på utgått mat og bygget hus av drivved og søppel. Nordfor sola-prosjektet ble til en film som høstet en rekke internasjonale priser. Senere fikk brødrene Inge, Markus og Håkon oppmerksomhet for filmen Bjørnøya, hvor de også hadde som mål å leve mest mulig av naturen. Her deler de kunnskapen de har tilegnet seg om bærekraftig friluftsliv.