Salomon Sense Ride 3

Pris: 1449 kroner

Hældropp: 8 mm

Sålehøyde: 27/19 mm

Vekt: 294 gram (str. 42) 

 

skala
8/10

Men mens andre løpeskomerker har gått fra asfalt til terreng, har Salomon gått motsatt vei. De innså at kundene deres også løp på hardere underlag og gjerne kjøpte sko fra samme produsent. 

Dermed kom Sense Ride-serien, der vi tester modell nummer 3. Salomon sier selv at den er bygget som en godt dempet gateløpssko, men har i tillegg fått en såle med godt grep, overflate der skitt ikke fester seg og andre terrengspesifikke detaljer. 

UTEmagasinet har testet sko, klær og utstyr fra Salomon. Her finner du en oversikt!

Dette er en sko med middels tykk mellomsåle for demping. Gummisålen ytterst er middels kraftig med et hardere materiale ytterst, som på La Sportiva Jackal. Den har litt stivhet i hælkappen, men ikke spesiell beskyttelse og polstring i overdelen. 

Salomon har sin egen patenterte Quicklaze-stramming, som vi kjenner fra mange andre modeller. Den er helt grei å bruke, men vi kan ikke si den er verken raskere eller sikrere enn vanlige skolisser – som det er lett å bytte til om du ønsker det. 

Salomon-skoene sitter forholdsvis tett på foten. På løpetur gir de en lett og kompakt følelse. Du får ikke den massive dempingen til for eksempel Dynafit Ultra 100, men de er samtidig myke og behagelige. Passformen og den litt kompakte følelsen gjør også at de egner seg i teknisk fjellterreng, og til rask løping i teknisk terreng, er dette blant de beste valgene i testen. 

Dette er en allsidig og lett løpesko fra Salomon, enten den skal brukes som eneste joggesko, løpesko til tekniske stier eller langturer på vei. 

De leveres også i damemodell under navnet Sense Ride 3 W.

VURDERING
Stabilitet
Løpsfølelse
Grep
Demping
Totalt
PLUSS
Bra respons God stabilitet
MINUS
Begrenset demping