Icebug Capra RB9X

Pris: 1600 kroner 

Hældropp: 7 mm 

Sålehøyde: Ikke oppgitt

Vekt: 316 gram (str. 42,5) 

skala
8/10

Vi har tidligere testet dedikerte stiløpesko med minimalistisk demping og litt mer allsidige løpesko for terrenget.

De siste årene har det Göteborg-baserte firmaet også satset svært ambisiøst på å gjøre hele produksjonen utslippsfri. Capra er en modell utviklet i samarbeid med den svenske ultraløperen Tove Alexandersson, med overdel i resirkulerte materialer og deler av mellomsålen laget av et skum basert på alger. I tillegg til at materialene skal være naturvennlige, lover Icebug ekstra holdbarhet. Capra har en middels tykk mellomsåle og en kraftig yttersåle med modellbetegnelsen 9RBX og 3,5 millimeteter høye gummiknotter. 

På foten er Capra litt smalere enn en del av de andre skoene i testen, men samtidig forholdsvis lang. 

Icebugs ultraløpesko framstår som en veldig robust sko, og det inntrykket forsterkes av testturene. Den kan virke litt stiv i det den tas i bruk, men vinner seg over noen kilometer. 

Til løping på vei er den forholdsvis fast i dempingen, men også behagelig og stabil. Den har ikke den rullende rocker-følelsen som noen av de andre, men er stabil og balansert på langtur. På myke skogsstier er den også kjempefin. På litt mer teknisk sti merket vi at den er litt lang, slik at foten fikk bevege seg fram og tilbake. Her kan det være lurt å ta en ekstra sjekk på størrelsen. Icebug Capra er en sko som vil tåle mange mil i variert terreng, men har sin styrke på skogsstier og grusveier. 

De leveres også i damemodell under navnet Women’s Capra 9RBX.

VURDERING
Stabilitet
Løpsfølelse
Grep
Demping
Totalt
PLUSS

Veldig stabil og pålitelig Rask og responsiv

MINUS

Ikke den beste i fjellterreng