Dynafit Ultra 100

Pris: 1999 kroner 

Hældropp: 6 mm

Sålehøyde: Ikke oppgitt

Vekt: 300 gram (str. 44)

Dynafit

skala
8/10

Lav vekt og egenskaper i terrenget er viktige deler av leverandørens DNA. Modellene vi tidligere har testet er rene fjelløpesko mens Ultra 100 retter seg mot turer på minimum 40 kilometer. 

De leveres også i damemodell under navnet Ultra 100 W.

Sålen fra felleprodusenten Pomoca (samme eier som Dynafit) har moderat mønster og ser ut til å være en kompromiss mellom vekt og grep. Dynafit-skoene har en høy mellomsåle med mye demping, særlig bak på hælen. Det er samtidig en god del stivhet i hælkappen, og det er en kraftig gummiforsterkning foran i tåpartiet. I likhet med La Sportiva Jackal har de god sideveis stivhet i sålen. 

Et forsterkende gummibånd fra midt under foten til øverst på hælen gir et markant visuelt utrykk. I tillegg er det laminert på en elastisk nettinglomme over lissene for å beskytte dem. Det siste er fint i bruk, men gjør det plundrete å få nye lisser til disse skoene. 

Den avrundede rockerformen, kombinert med myk respons og masse demping gir en særegen løpsfølelse. Du spretter litt av gårde. Det er veldig komfortabelt i rolig tempo på hardere underlag, tomilstur på grusvei. I mer krevende terreng har de solide egenskaper med god sideveis stivhet i sålen. Men de kan føles litt høye, slik at det går ut over stabiliteten.  

Her skal det bemerkes at vi fikk utdelt størrelse 44 i disse. Det er to nummer større enn en del av de andre, og SÅ liten i størrelsen er ikke Ultra 100. Det ble altså god plass. Til løping på vei var det problemfritt, men i fjellterreng ble det litt vel mye bevegelse inne i skoen. 

Den massive dempingen tar også bort noe av kontakten med underlaget. Så lenge du ikke forventer en løpsfølelse som ligner andre modeller fra merket, leverer Dynafit Ultra 100 godt som behagelig langtursko for alle underlag. 

VURDERING
Stabilitet
Løpsfølelse
Grep
Demping
Totalt
PLUSS

Myk og responsiv demping

Lav vekt i forhold til dempingen

MINUS

Litt mye sko