Altra Timp 2

Pris: 1899 kroner 

Hældropp: 0 mm 

Sålehøyde: 29/29 mm

Vekt: 280 gram (str. 42,5) 

Nett: altrarunning.no

skala
8/10

I tillegg har de en helt spesiell form på skoen, med veldig romslig bredde på tåboksen, som også er gjennomført i alle modeller. Altra kaller det Footshape.

Tidligere har vi testet Altra-modeller med lite demping, Timp 2 har en relativt tykk mellomsåle i EVA. Mønsteret i gummisålen er det eneste som bærer bud om at det er en terrengsko, i tillegg til at den som andre Altra-sko har en såkalt gaiter trap, altså feste for gamasjer til turer i gjørme eller snø. 

UTEs testere synes det er svært behagelig å stikke foten ned i en Altra-sko.

Her er det ingen ting som klemmer noe sted. Den er like behagelig på første joggetur. En del advarer mot at lavdropp eller nulldropp krever tilvenning, men vi føler det ikke slik. Tvert i mot gir det lave droppet en god, ja, la oss gjerne si naturlig opplevelse. Den middels høye dempingen gir et godt kompromiss mellom demping og respons i steget, selv om den ikke tilhører kategorien som dytter deg av gårde. Vekten er lav nok til at den frister til raskere løping, mens dempingen fungerer til langtur. På sti føles de luftige og gir god kontakt med underlaget.

Altra-skoene har en forholdsvis myk hælkappe og minimalt med ekstra beskyttelse, slik at de faller litt gjennom i mer krevende fjellterreng. Her vil også den brede formen gjøre at foten beveger seg litt sideveis. 

Altra Timp 2 er en behagelig og godt dempet sko som fort blir et førstevalg til lengre turer i rolig, men gjerne økende tempo. De er best til vei og sti i lavlandet.

De leveres også i damemodell under navnet Timp 2-W.

VURDERING
Stabilitet
Løpsfølelse
Grep
Demping
Totalt
PLUSS

Veldig komfortabel Fin løpsfølelse

MINUS

Ikke spesielt forsterket for teknisk sti Vrir seg litt