Det er duket for krig blant langrennsgigatene Madshus/Rottefella og Salomon/Atomic. Sistnevnte blir beskyldt for å ha plagiert deler av en patent blant annet Thomas Alsgaard står bak.

Konflikten ligger i teknologien/patentet på å kunne flytte på bindingen mens man har skiene på beina. Se demonstrasjon av bindingene i saken.

Det var Teknisk Ukeblad og NRK som første meldte saken.

Det er ikke første gang Rottefella går til krig mot kinesisk-eide Amer (som altså eier blant annet Atomic og Salomon). Også i 2016 gikk de til søksmål mot Amers skibinding NNN – som de da hevdet lignet for mye på Rottefellas Prolink. Saken endte i et forlik.

Her kan du se demonstrasjon av Amers binding:

Her er demonstrasjon av Rottefellas Move-system:

Nå er de altså klare for en ny runde i retten. Denne gangen mener Rottefella at nylig lanserte «Prolink Shift-In» ligner for mye på deres «Move». Thomas Alsgaard har vært blant de som har utviklet bindingen for Rottefella.

Begge har hatt løsninger for å flytte bindingen tidligere, men nylig lanserte Prolink Shift-In skal altså være for lik Move-systemet, ifølge produsenten.

Rottefella hevder til NRK at de har forsøkt dialog med Amer om å ta i bruk løsningene, men skal altså ikke ha lyktes.

– Det handler om hvor likt produktet faktisk er. Skal man lage flyttbare bindinger må det skje uten at våre oppfinnelser blir kopiert, sier administrerende direktør i Rottefella, Torstein Myklebust til NRK.

Amer er opprinnelig finsk, men er eid av kinesiske Anta Sports. I tillegg til Atomic og Salomon eier de blant annet Arc´Teryx.

Partene skal møtes til et planlegingsmøte i Oslo tingrett 24. august. Amer har forøvrig gått til motsøksmål.