Madshus og Rottefella saksøker Amer for plagiat

Amer-eide Salomon og Atomic blir saksøkt av norske Madshus og Rottefella, med beskyldninger om plagiat av deler av en bindings-patent.

Sist oppdatert: 12. august 2021 kl 13.20
Rottefella Amer Move
FLYTTE BINDING: Madshus og Rottefella saksøker Amer (Atomic og Salomon) - de mener deres nye binding er for link Move-systemet. Foto: Rottefella
Lesetid: 2 minutter

Det er duket for krig blant langrennsgigatene Madshus/Rottefella og Salomon/Atomic. Sistnevnte blir beskyldt for å ha plagiert deler av en patent blant annet Thomas Alsgaard står bak.

Konflikten ligger i teknologien/patentet på å kunne flytte på bindingen mens man har skiene på beina. Se demonstrasjon av bindingene i saken.

Det var Teknisk Ukeblad og NRK som første meldte saken.

Det er ikke første gang Rottefella går til krig mot kinesisk-eide Amer (som altså eier blant annet Atomic og Salomon). Også i 2016 gikk de til søksmål mot Amers skibinding NNN – som de da hevdet lignet for mye på Rottefellas Prolink. Saken endte i et forlik.

Her kan du se demonstrasjon av Amers binding:

Her er demonstrasjon av Rottefellas Move-system:

Nå er de altså klare for en ny runde i retten. Denne gangen mener Rottefella at nylig lanserte «Prolink Shift-In» ligner for mye på deres «Move». Thomas Alsgaard har vært blant de som har utviklet bindingen for Rottefella.

Begge har hatt løsninger for å flytte bindingen tidligere, men nylig lanserte Prolink Shift-In skal altså være for lik Move-systemet, ifølge produsenten.

Rottefella hevder til NRK at de har forsøkt dialog med Amer om å ta i bruk løsningene, men skal altså ikke ha lyktes.

– Det handler om hvor likt produktet faktisk er. Skal man lage flyttbare bindinger må det skje uten at våre oppfinnelser blir kopiert, sier administrerende direktør i Rottefella, Torstein Myklebust til NRK.

Amer er opprinnelig finsk, men er eid av kinesiske Anta Sports. I tillegg til Atomic og Salomon eier de blant annet Arc´Teryx.

Partene skal møtes til et planlegingsmøte i Oslo tingrett 24. august. Amer har forøvrig gått til motsøksmål.

Publisert 12. august 2021 kl 13.20
Sist oppdatert 12. august 2021 kl 13.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen