Romsdalens vakreste

Hvor er det vakreste stedet i Romsdalen? Det blir en egen diskusjon, men på Romsdalseggen er du i allefall midt oppe i det.

Sist oppdatert: 18. september 2013 kl 14.43
Romsdalseggen gir deg høydefølelse og fin sti.
Romsdalseggen gir deg høydefølelse og fin sti.

Romsdalseggen har blitt en hit for fjellfolket, og det populære tilbudet om buss fra Åndalsnes til Vengedalen ser ut til å ha slått an. 
UTE tok turen over, og den solfylte søndagen var det flere som tenkte som oss. Og for en tur, med utsikt til både Romsdalshorn, Vengetind, Trollveggen og Kirketaket. Verdt et besøk!

Her er den vanligste ruta over Romsdalseggen:

Start ved parkeringsplassen på Venjedalssetra. Her er det godt merket hele veien, fra start til slutt. Etter noen hundre meter passeres ei hytte, og stien tar av opp til høyre et stykke etter hytta. Følg godt merket sti opp lia til høyre for elva. Omtrent midtveis i lia krysser du elva på et flatt parti, og fortsetter opp til venstre for elva. Like etter skoggrensa legger terrenget seg, og stien går slakt innover Hesteheian. I et skiltet stikryss tar du av til venstre og følger tråkket langs en tydelig fjellrygg oppover til ryggen mellom Blånebba og Aakesfjellet. Mange velger her å legge turen bortom Blånebba, som gir en liten ekstratur frem og tilbake. Deretter tar du til høyre og følger rygg som går over til en egg mot Mjølvafjellet. Stien mot Åndalsnes følger denne toppeggen videre hele veien. Det kommer et kort bratt parti som er sikret med kjetting, og et luftig parti over mot Høgnosa. Fra Høgnøsa går stien ned en rygg til høyre og så videre ned eggen til Nesaksla, der det er ei steinhytte. Herfra går det bare nedover, og det er til og med steinlagt deler av ruta. Når du  kommer ned i skogen er det greit terreng helt ned til Åndalsnes.

Høyeste punkt: 1222 moh
Startsted: Venjedalssetra
Høyde start: 380 moh
Tid: 7 timer
Lengde: 10,3 km
Stigning: 970 høydemeter

Les mer om Romsdalseggen her!

Publisert 18. september 2013 kl 14.43
Sist oppdatert 18. september 2013 kl 14.43
annonse
Relaterte artikler
annonse
kyststien
Kyststien – turtips

Kystvandring langs Oslofjorden

Vandring i Patagonia

Eventyrlige Patagonia

Elv ned fra hardangervidda
Et lite stykke Hardangervidda

Et lite stykke Hardangervidde

storesåta bergen
Bergen har mer enn sju fjell

Fjellturer i Norges nest største by

Heidalsmuen i Rondane
Fjellturer i Gudbrandsdalen

Turguide til Heidalsmuen

Fjelturer på Norefjell turforslag tips
Turtips til Norefjell

Fjellturer på Norefjell

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen