På date med Per

Ingenting er som når Per viser seg fra sin beste side. Frister med besøk der han ligger og bader sommerfin i sol, både spennende og trygg.

Sist oppdatert: 22. august 2013 kl 13.40

Per er en hyggelig fyr og har alltid mange venner rundt seg. Vennene hans er også ganske så spennende og kan fort holde blikket ditt litt for lenge borte fra veien når du kjører. Per og vennene hans er sånne typer som man strekker seg litt vel langt over på sidemannens side på flyet for å se på, uavhengig hvor mange ganger du har sett på de før. Sånne typer som man bryter regler for, man skrur på kamera for å ta bilde- selv om ”skiltet med fest setebeltet” lyser under landing. En kul fyr med spennende venner, det er vel noe alle ønsker seg?

Enda så mange spennende og fristende venner Per har, så ender de fleste- både jenter og gutter, på besøk hos Per. Per har det lille ekstra.
Hva det er klarer jeg ikke sette fingeren på. Kanskje er det den bratte stien gjennom skogen som etter kun 20 minutter gir deg en fantastisk utsikt utover mot vesthavet, Landegode og (på gode dager) Lofotveggen?

Kanskje det er det varierte med Per som lokker mange, først skog, deretter åpent, slakere fjellandskap før man til slutt kløyver seg oppover de siste 50-100 høydemeterne hvor det går rett ned til Åselidalen?

Kan det være de korte 20 meterne du går fra parkering til start på skogstien? Eller kanskje det rett å slett bare er det at når du kommer på toppen har du 360 graders utsikt over det som føles som hele verden?

Jeg hadde i alle fall en drømmedate. Per og meg. Alene med kveldsola i fjeset, og resten av kompisgjengen hans, resten av Børvasstindan i ryggen. Egentlig ville jeg ikke gå ned igjen og ble sittende til all maten var spist opp (brunostbrødskive- mattips til din neste date!) og magen var begynt å romle- og enda litt lenger. Jeg kunne ikke få nok av Per og det han hadde å by på.

Betalingen for å drøye turen nedover lengst mulig var denne gangen en solnedgang av de vakreste jeg har sett på lenge. Perfekt avsluttning på daten.

Per Karlsatind er en godt likt mann i Bodø kommune og etter å ha hatt en date med Per en sen lørdagskveld i august, anbefaler jeg deg virkelig å ta turen.

(Neida!  ikke tenk på det, vi har blitt enige om at vi kan date andre – så neste gang skal jeg prøve meg på noen av de andre deilige, spennende og fristende Børvasstindan)

Fakta:
Børvasstindan er et fjellparti i Bodø Kommune, på sørsiden av saltfjorden og består av to rekker med tinder. Tinderekka lengst til vest kalles Falkflågtindan og den østlige tinderekken kalles Åselitindan.

Åselitindan består av Djeveltanna (1068moh), Store Åselitind (1177moh), 1111 (1111moh), Børtind (1046moh).

Falkflågtindan består av Urskartind (1146moh), Spisstind (1143moh), Navn ukjent(1012moh), Breitind (1076moh), Rundtind (1057 moh), Rundhumpen ( 872 moh), Per Karlsatind ( 1036 moh), Lengdknubben ( 900 moh) og Stortind (707 moh).

Kilde: Boka «PÅ TUR I BODØ – Høyt og lavt i Bodø kommune».

Publisert 22. august 2013 kl 13.40
Sist oppdatert 22. august 2013 kl 13.40
annonse
Relaterte artikler
annonse
kyststien
Kyststien – turtips

Kystvandring langs Oslofjorden

Vandring i Patagonia

Eventyrlige Patagonia

Elv ned fra hardangervidda
Et lite stykke Hardangervidda

Et lite stykke Hardangervidde

storesåta bergen
Bergen har mer enn sju fjell

Fjellturer i Norges nest største by

Heidalsmuen i Rondane
Fjellturer i Gudbrandsdalen

Turguide til Heidalsmuen

Fjelturer på Norefjell turforslag tips
Turtips til Norefjell

Fjellturer på Norefjell

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen