Vårt mål er å leve det gode liv i telt på fjellet og koble av fra omverdenen. Vi er en gjeng på fire kompiser og en Alaskan Malamute som reiser rundt på fjellet i Norge. Slik liker vi å bruke sommeren vår, og i denne filmen vil vi vise hvordan vår typiske sommer ser ut.

Vi reiser til fantastiske plasser som Bondhusvatnet i Folgefonna Nasjonalpark, Jotunheimen nasjonalpark, Loenvatnet, Molladalen i Sunnmørsalpene, Lyngstøylsvatnet, og Sognefjellet. Vi har med oss utstyr for klatring og fluefiske, noe som gir oss noen fine og spennende øyeblikk. Vi har drevet med dette i fem år nå.

Annonse

Det hele startet med at vi planla en biltur i Norge, hvor målet vårt var å se så mye som mulig av Norge på to til tre uker og dokumentere underveis. Første turen ble det lite fjellturer, da vi hadde en fire måneder gammel valp med oss. Med årene har det bare blitt mer og mer fjellturer, og vi har så og si gått helt bort fra offroaddelen, som vi egentlig startet med. Det er også vanskelig å kjøre offroad i Norge, da det er restriksjoner på å drive med motorisert ferdsel i natur. Noe vi respekterer. Derfor bruker vi kun bilene som en slags «basecamp». Det vil si at vi sover gjerne i telt på taket av bilene når vi kommer frem, også går vi videre dagen etter med telt på ryggen. På tidligere turer har vi ikke vært lengre på et sted enn en natt, før vi flyttet videre på oss. Vi merket at dette ble litt stress og vi fikk ikke nyte det å være på tur. 

I Molladalen skulle vi forsøke klatring ute for første gang, samt fiske og bo i dalen i noen dager. På en slik tur blir sekkene tunge, da vi har med oss flere kilo kamerautstyr, fiskeutstyr, klatreutstyr, telt og alt annet som følger med på en telttur. Det blir tungt å gå, men når man kommer frem er det absolutt verdt slitet. 

Overland Norway består av Thomas Kvernberg, Sondre Forsell, Andreas Fjetland og Mads Hauge. Samt hunden Lupo og Senja. @overlandnorway/  

 

SE FILMEN