/ Lofoten

Panoramautsikt fra Høgskrova

Høgskrova (258 moh.), eller Skrovafjellet på folkemunne, kan ikke skryte på seg mange høydemetre, men dette vesle fjellet kan fort komme til å imponere deg med sin særegne utsikt mot resten av Lofoten.

Sist oppdatert: 1. juli 2014 kl 08.20
Panoramautsik fra høgskrova i Lofoten
FARGERIK MOTTAKELSE: Tibetanske bønneflagg vaier i vinden og ønsker deg velkommen til topps på Høgskrova.Foto: Kristin Folsland Olsen
Lesetid: 2 minutter

Høgskrova fra Lysløypa på Storskrova

Høgskrova finner du på den lille øya Skrova. Det er en 20 minutters fergetur fra Svolvær og gir mulighet for en ypperlig turmål både for store og små. Turen begynner ved lysløypa på Storskrova. Følg lysløypa et kort stykke før du tar til høyre på en god sti ved et skilt. Det er slak stigning i småskogen før terrenget blir brattere og stien snirkler seg oppover mot platået og masta på 200 moh. Enkelte steder er det tau til å dra seg forbi bratte knauser.

Fra platået av Høgskrova dreier du mot nordøst og tar noen store klyv før du passerer fargerike tibetanske bønneflagg som vaier i vinden og ønsker deg velkommen til topps. Utsikten er knakandes flott og skiller seg fra andre turer i området ved at du nå faktisk ser inn mot Lofotveggen, og ikke står på en topp som er en del av den.  

For å få en rundtur kan du ta stien som går mot nordøst når du skal ned. Passér Tuvene og fortsett mot Hattvika eller den østlige delen av Endeholmen for et forfriskende sjøbad! Det er også mulig å gå rundt hele Skrovafjellet.

Det er flere daglige avganger med både ferge og hurtigbåt mellom Svolvær og Skrova. Turen tar ca 20 min. www.torghatten-nord.no

06sep.2012_Hvitserk_1_0085-332
06sep.2012_Hvitserk_1_0085-332

ISKALD DUKKERT:Etter å ha vært på Skrovas høyeste topp, er det deilig med et forfriskende bad ved Enkholmen.

Kristin Folsland Olsen

Forfatterportrett

Artikkelforfatteren bor i Henningsvær og jobber som journalist, fotograf og foredragsholder. Hun har vært guide på Svalbard, trent sledehunder på Grønland, gått på ski over Baffin Island og gitt ut flere bøker. Blant annet Turguide Lofoten, hvor denne teksten er hentet fra.

Turguide Lofoten_forside
Publisert 1. juli 2014 kl 08.20
Sist oppdatert 1. juli 2014 kl 08.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen