Men hadde jeg med shorts? 
Såklart ikke. Jeg går og svetter i tjukk turbukse, og klager min nød over sol kombinert med bratt fjelltur i 1400 meters høyde, der ansiktsfargen går i ett med den rosa tskjorta. I ull, selvsagt. Men nøden er ikke stor, det er derimot nesten uvirkelig at det ble såpass bra denne dagen.

Vi tok turen til Stordalen på Sunnmøre noen dager, og turen går til Lauparen. 1434 moh., det høyeste punktet i Ørskog kommune, med en utsikt rett til både Molde og Sunnmørsfjell. Turen opp er bratt, men aldri vanskelig, du må bare regne med å bruke knebøyerne en god del.
– Dette er noe annet enn kaffe-latte på Grünerløkka, sier Trond. 
Vi andre er enige, og ser frem lunsj på toppen. Der møter vi på flere andre, både stort og smått, og alle smiler stort. 

For to dager siden var dette utenkelig, der vi satt i regnvær og sur vind. Nå er det shorts – for de som har med det – og  det er så varmt at vi kan sitte en time på toppen og nyte utsikten, før turen går tilbake samme veien som vi kom. 

Dagen etter gjentas suksessen, denne gangen til Lianipa, med det samme uslåelige været. Hva skjedde med høsten? Med bonusdager som dette skal vi ikke klage!

LAUPAREN

Turen opp er bratt, men ikke vanskelig, og turen tar ca fire timer. Kjør til Vaksvika mellom Sjøholt og Stordal, der det er skiltet mot Vaksvikfjellet. Etter noen kilometer går bomveien mot Grytalisætra ned mot høyre, og kjør til veien ender etter ca en kilometer. Her er det godt skiltet fra parkeingsplassen, og det går fin sti opp til Grytavannet. Deretter må du finne veien i skaret mellom Lauparen og Svartvassegga, men sikt deg inn på varden øverst så går dette fint. Deretter går du ryggen opp til topps på Lauparen.