Bendik: – Elsker pakkelister

Noen synes pakking til tur er kjedelig. Andre koser seg med prosessen. Vinneren av årets påskekonkurranse elsker pakkelister.

Sist oppdatert: 9. mai 2024 kl 07.00
Bendik Iversen
TURVANT: Bendik Iversen har ikke noe imot å pakke til tur. Her fra Skarvheimen i fjor, da han gikk alene fra Finse til Breistølen. Foto: Privat
Lesetid: 3 minutter

I påsken arrangerte vi en uhøytidelig pakkeliste-konkurranse blant utemagasinet sine lesere.

Vinneren er Bendik Bjørndal Iversen, med bildet som viser all maten som var med på en 10-dagerstur over Hardangervidda i vinter.

– Selv om man kanskje klarer seg med mindre utstyr utover våren, trenger man like mye mat på en lengre vårskitur. Viktig å kose seg på tur, sier han.

pakkeliste mat
MEDBRAKT: Mat og drikke for 10 dager over Hardangervidda. Foto: Bendik Iversen

Dumt med mat som fryser

På lista stod blant annet havregrøt til frokost og i lunsjpausen, Real/frysetørket mat til middag, samt tursnacks (nøtter, sjokolade, kjeks, godteri) innimellom.

– På denne turen prøvde jeg ut litt forskjellig snacks. Kan melde om at særlig «Mr. Brownie» og «Pop Kek» ble en suksess. Dumlen frøs, så den lar jeg nok være igjen hjemme neste gang. Mange synes forøvrig havregrøt blir kjedelig på tur, men trikset mitt er peanøttsmør og nok melkepulver (Nido kan kjøpes på Asia-butikker), forteller Iversen.

Erfaringsbasert system

Etter mange turer har han utviklet et godt system i excel for å holde oversikt over hva som bør has med, inndelt i ulike kategorier.

– Særlig på langturer har jeg brukt og videreutviklet det samme excel-dokumentet med oversikt over utstyr, både personlig og felles hvis man er flere. Det er også konfigurerbart ved at jeg kan endre på antall personer, dager og mengde drivstoff per dag og så oppdaterer listen seg automatisk. Jeg har brukt mange timer i sofaen og bare sittet og stirret på arket og tenkt på hva jeg må ha med, om det er ting jeg kan droppe eller utstyr jeg kan finne lettere eller smartere varianter av, sier han.

Listen deler han med de han skal på tur med, slik at det blir et felles prosjekt.

– Det kan være litt utfordrende hvis noen på turen ikke er like systematiske, men som regel pleier det å gå veldig bra.

– De observante vil legge merke til at også kosttilskudd og druesukker-tabletter er med. Vil du utdype?

– Kosttilskuddet er vel bare som et slags teit sunnhets-alibi oppi alle søtsakene. Jeg tror ikke at det har en voldsom effekt egentlig, iallfall ikke på en ukestur. Druesukker-tablettene prøvde jeg for første gang på Hardangervidda, fordi det generelt er en stor utfordring å få i seg nok væske på vinterturer. Jeg synes det fungerte grei og opplevde at jeg stort sett var greit nok hydrert. Om det skyldes de tablettene eller at jeg rett og slett var flink til å drikke vann ofte nok vet jeg ikke, men det ga nå iallfall en god smak på vannet, om ikke annet, sier Iversen.

Som vinner får han en reisesekk fra Osprey. Redaksjonen takker alle som deltok i pakkeliste-konkurransen!

LES OGSÅ
MYE Å TENKE PÅ: Programleder Maria Philippa Rossi og polfarer Lars Mausethagen pakker telt og pulk under tøffe værforhold på Finse. Foto: Christian Nerdrum
barents arctic 3 polar
oppskrifter til tørket turmat sigrid henjum
Publisert 2. april 2024 kl 12.32
Sist oppdatert 9. mai 2024 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse
barents snota ultralight 1  blått telt
Test av 3-sesongs telt

Test av Snota ultralight 1

marmot bantamweight sovepose
Testet: Marmot Bantamweight

Test av Marmot Bantamweight

Testet: Silva Free 3000 S

Test av Silva Free 3000 S hodelykt

Petzl Swift RL test 2024
Testet av hodelykter

Test Petzl Swift RL hodelykt

Ullgenser-trend

Hekta på ull

Testet: Lupine Blika RX4

Test av Lupine Blika RX4 Smartcore

åsnes tinde
Test av Åsnes Tinde anorakk

Åsnes Tinde

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen