Superundertøy:
Dette blir ofte brukt om syntetiske plagg som brukes når du er i høy aktivitet og svetter mye. De vanligste materialene i superundertøy er polyester og polypropylene. Skal du være i høy aktivitet når det ikke er så mye kaldere enn null grader, kan superundertøy være et bra valg. Da vil du holde deg varm, samtidig som tøyet transporterer vekk svetten fra huden og holder deg tørr. Syntetiske plagg er ofte lettere enn naturfiber som ull og bomull, de tørker raskere og tåler mye bruk. De puster godt, på grunn av den lette vekten og tynne konstruksjonen. Samtidig har superundertøy lettere for å lukte vondt etter kort tids bruk enn til sammenligning ull. Fordelen er at superundertøy raskt transporterer vekk svette fra kroppen, og bidrar til å holde deg tørr og avkjølt når du jobber som mest.

Annonse

Ullundertøy:
Skal du være ute i middels høy aktivitet anbefales rent ullundertøy. Det isolerer godt, og hjelper deg å holde på varmen, selv om det skulle bli vått. Dette er på grunn av ullens sammensetning i garnet, ull har nemlig en naturlig krøllete struktur som gjør at det er fullt av luftlommer som hjelper deg å holde varmen. 
Ulempen med ull er at den tar til seg fuktighet. Hvis du svetter mye kan den oppleves våt og tung, noe som er med på gjøre deg kald. 
Den mest brukte ulltypen er Merino-ull. Den kommer fra en egen rase sauer du finner i Australia og på New Zealand, og har lengre og tynnere fibre enn den norske sauen. Det bidrar til at den føles mykere og klør mindre. 
LES OGSÅ: Test av ullundertøy

Blandingsundertøy
På de kalde dagene i høy aktivitet passer det bra med blandingsundertøy. Det er en blanding av syntet, eller naturfibre og ull. Syntetmaterialet sørger for å transportere vekk svette og holde deg tørr, mens ulla holder deg varm. Her kan du også finne tøy med to lag, der syntetstoffet ligger innerst mot huden og ulla ligger på utsiden for å isolere.