I denne testen har vi valgt å snevre inn feltet av kopper ved å teste termokopper med lokk og drikketut.

Dette er kopper du kan  bruk for disse koppene er å ta dem med på bussen, eller i bilen til jobb, å ha dem i sidelommene, eller inne i sekken på tur enten på beina eller på sykkel, og å ha dem med seg i bilen slik at du kan ha varm drikke klar etter en skitur, eller løpetur i kaldt vær.

Annonse

Disse koppene er også fine å ta med seg på kaffebar hvis du skal kjøpe kaffe for å ta med på tur, eller til jobb. Da sparer du miljøet for papp- og plastsøppel og slipper å brenne hendene i det du haster til kontoret.

Om du ønsker en kopp til pulten, eller en til å ha i sekken på tur vil diktere hvilken av disse som passer best for deg. Du vil uansett sette pris på en kopp som ikke lekker og som holder godt på varmen.

Koppene i denne testen er av litt forskjellig størrelse. Noen er litt større enn det vi kanskje ser på som en standard koppstørrelse, men i disse tilfellene vil du oftest kunne få tilsvarende kopp i mindre størrelse hvis du ønsker det.

Det er også bedre med en kopp som er litt for stor, enn en som er for liten. Du trenger ikke å fylle en stor kopp helt til randen. 

Vi har testet koppene etter følgende kriterier:

  • Om de lekker. Ideelt sett bør vi kunne legge disse koppene inne i en sekk eller treningsbag uten at vi risikerer å søle varm eller kald drikke utover alle klærne og datamaskinen vi har i sekken.
  • Hvor godt de holder på varmen. Vi har fylt alle koppene fulle med like varmt vann og målt temperaturen på innholdet i to invervaller. Vi startet med med vann på 80 grader. Deretter målte vi temperaturen etter 2,5 timer i romtemperatur og så etter 2,5 timer i rett under null grader. For at drikken skal kalles varm bør den fortsatt ha en temperatur på over 50 grader. Melkekaffe serveres gjerne med en temperatur på ca 70 grader fra start.
  • Hvor enkle de er å rengjøre. Kan du vaske både kopp og lokk i oppvaskmaskinen er det en fordel. Er det lett å komme til inne i lokket og drikkehullet for å vaske ut melkerester og lignende.
  • Hvor gode de er å drikke av. Gir koppen usmak på innholdet? Er drikkehullet så lite at det er krevende å få noe ut? Er det for lett å brenne seg på innholdet?
  • Om de passer i vanlige koppholdere på biler, og om du til og med kan sette koppen i flaskeholderen på sykkelen.
  • Vekt - Hvor mye koppen veier uten innhold.
  • Pris - Hvor mye koster koppen.
GRUPPEBILDE

Bakerste rad fra venstre: Takeya Actives, Klean Kanteen, Camelbak Hot Cap, Ikea Eftersökt, og Takeya Tumbler.
Midtre rad fra venstre: Stanley One Handed, Primus, Camelbak Forge, Hydro Flask, Hario Uchi.
Forrest: Hario Soto, Circle-K-koppen 2019, Lifeventure, Stanley Mountain Switch