Varm drikke underveis gir både påfyll av energi og varme på skituren. Drikkebeltene i denne testen fungerer for både korte og lange langrennsturer. 

Drikkebelter er ofte å foretrekke i stedet for sekk når man er på timesturer. I tillegg til drikke får du plass til også skismurning og proviant i tilfelle du går næringstom.

Annonse

I denne testen skiller drikkebeltet fra Camelbak seg ut ved at det ikke er tenkt å ha varm drikke på denne.

Vi tar den med i testen likevel, som et alternativ om du vil ha med kald drikke uten at innholdet fryser – og hvis du vil prioritere trøyeskift etc, for i denne får du plass til litt mer enn i de isolerte drikkebeltene.

UTEN MAT OG DRIKKE...

Du må ikke være toppidrettsutøver for å oppdage at prestasjon er nært knyttet til kroppens væskebalanse og muskulaturens tilgang på rask energi.

Det blir gjerne sagt at væsketap alltid bør erstattes på økter som varer lengre enn 30 minutter.  

I utholdenhetsaktiviteter som varer i over 90 minutter, anbefales det å innta karbohydrater underveis. 

Resultatet etter temperaturmålingene viser at Swix og KV+ er jevne når det kommer til å holde på varmen:

75 min

4 t

Madshus

62 grader

27,7 grader

Swix

68,3 grader

37,9 grader

Kv+

69,1 grader

37,5 grader

OM TESTEN

Beltene er testet i temperaturer ned til 13 minusgrader. Er du ute i kaldere temperaturer må du også regne med kortere tid med varm drikke. Temperaturen er målt før start, etter 75 minutter, og til slutt etter fire timer ute i minus 13 grader, til samme tid og under samme forhold. (utetemperatur målt ved start og slutt av tur). Vekt er veid av oss.