Slik pakker du sekken til topptur

Dagstursekken kan pakkes ganske enkelt når det er hotellstandard på overnattingene.

Sist oppdatert: 13. januar 2020 kl 10.04
DAGSTURSEKK: Når du er på skiferie, men likevel skal sove inne, trenger ikke pakkingen være særlig komplisert. Foto: Torbjørn Melby
DAGSTURSEKK: Når du er på skiferie, men likevel skal sove inne, trenger ikke pakkingen være særlig komplisert. Foto: Torbjørn Melby
Lesetid: 2 minutter

Sekken er pakket som en normal dagstursekk når du likevel sover inne. og innholdet i sekken er stort sett er uforandret gjennom hele sesongen.

Det som varierer mellom turene er om jeg har med stegjern og isøks, og eventuelt sikringsutstyr i form av klatresele, tau etc.

Denne pakkelista gjorde nytten under vår skiferie i Lofoten.

1. Staver. Det er viktig med godt grep nedover øvre del av staven når man traverserer. Jeg foretrekker staver med klikkfeste mellom øvre og nedre del fremfor «twist lock», som har en tendens til å løsne etter hvert. 

2. Sekk - Rundt 40 liter fungerer på alt fra dagsturer til en uke på Haute Route. Det jeg liker best med min sekk, er muligheten til å ha hjelmen i topplokket, samt at det er todelt rom for vått og tørt. 

3. Ski - Jeg kjører telemark og sverger til EVI sine «Televisjon». De er spesiallaget for telemark ved å ha et innsving som tar hensyn til at vekten forflytter frem og bak på skien, alt ettersom det er inner- eller ytterski. De er lette nok til å være en flott toppturski og rå nok til å være en ypperlig frikjøringsski. Gjennomsiktig glassfiber gjør at man ser kjernen.

4. Tørt skift - Liten, komprimerbar pakksekk med ekstra ulltrøye, tørr lue, hansker og sokker ligger alltid i sekken. Både fordi det er luksus å skifte til tørt på toppen, men også i tilfelle det blir lengre opphold ute enn planlagt.

5. Skredutstyr - Sender/mottaker, søkestang, spade og skredkort fra Varsom er alltid med på tur. 

6. Fotoutstyr - Jeg er gammeldags og går for speilrefleks, til tross for ekstra vekt. Ofte er også Go Pro med på tur. Av ekstrautstyr jeg har blitt avhengig av er Peak Design Capture Camera som et hurtigfeste, som gjør at man alltid har kamera tilgjengelig på skulderstroppen på sekken.

7. Mekkestæsh og førstehjelp - Skjøtesett for staver, gaffatape, ståltråd, strips, eventuelt lette reservedeler for binding og «lærkallj» (leatherman) kan alltid komme godt med. Av førstehjelp er det med sportstape, gnagsårplaster, smertestillende og gasbind.

Publisert 13. januar 2020 kl 10.04
Sist oppdatert 13. januar 2020 kl 10.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen