Test av Ortovox Peak 45

UTE har testet topptursekken Ortovox Peak 45. Peak er en 45 liters allrounder med ullstoff bak i ryggen.

Sist oppdatert: 25. oktober 2016 kl 07.00
Lesetid: 2 minutter

Tyske Ortovox var lenge mest kjent for sine elektroniske skredsøkere (sender/mottaker), men har mye lengre erfaring med ullplagg.

Nå bruker de ull fra leverandøren Swiss Wool på nyskapende vis i sine yttertøy og klesplagg.

UTE har testen ryggsekken Peak, en 45 liters allrounder med ullstoff bak i ryggen. Tanken er at ullstoffet skal absorbere fuktighet og puste, slik at du ikke skal bli våt av svette på ryggen.

Det er slett ikke dumt. Når du går i bare ulltrøya, er det behagelig å ha det lune ullstoffet i stedet for nylon inn mot ryggen.

Ellers ble denne sekken en favoritt til flerdagers alpine skiturer. Bæresystemet er komfortabelt og gir god støtte, samtidig som det ikke er overdimensjonert. 

Plassen er minst så romslig som du kan forvente av en 45-liter. Tilgangen til innholdet er enkel, takket være en glidelås som går helt ned på siden.

Sekken har i tillegg vanlig sekkelokk, slik at du kan tøye bruksområdet mot lengre overnattingsturer.

Den har alle de obligatoriske festeordningene for blant annet ski, hjelm og isøks og eget rom for spade og søkestang. Pluss for lomme på hoftebeltet.

Vekta holdes nede på under 1500 gram med et lett og tynt stoff, men Ortovox bedyrer at slitestyrken likevel skal være svært bra.

Ortovox Peak 45 er ypperlig til skiturene der du trenger en litt stor sekk – og til mange andre turer der du ønsker god plass og lett tilgang til innholdet i sekken.

Peak kommer også i en 35-litersutgave og for damer i 32 og 42 liter.

Pris: 2499 kroner

+ Har alt du trenger og litt til.

- Høy pris

Publisert 25. oktober 2016 kl 07.00
Sist oppdatert 25. oktober 2016 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen