Pudder, storm og selvskutt hjort

OMVEGEN TIL HELVETESTINDEN (EP2) - En nydelig pudderdag rundes av med full storm fra babord side og selvskutt hjort på Kavli Moen.

Sist oppdatert 5. desember 2017 kl 15.42

Når snøværet endelig får lagt seg, glir skyene vekk til fordel for vindstille klarvær over Øksendalen. Asbjørn Eggebø Næss, Even Sigstad & Co kan gjøre seg klar for den første skikkelige etappen på prosjekt Omvegen til Helvetestinden. Mens de i forrige episode holdt seg i skogen på Brandstad, går de nå herfra og over til Eresfjorden i sin ferd mot Isfjorden. Værmeldingene for dagen er riktignok ikke helt på deres side, for etter noen ganske få timer med sol skal det trykke på med kraftig vind. 

– Vi må begynne tidlig i dag for å rekke over før det blir utrivelig i fjellet. Morgentimene ser riktignok bra ut, så da er det om å smi mens man kan, sier Asbjørn. 

SO FAR, SO GOOD: Værgudene spiller fortsatt på lag i det Asbjørn Eggebø Næss og Even Sigstad vasser opp i den fjorlette puddersnøen til Saufjellet. Bilde: Terje Aamodt
SO FAR, SO GOOD: Værgudene spiller fortsatt på lag i det Asbjørn Eggebø Næss og Even Sigstad vasser opp i den fjorlette puddersnøen til Saufjellet. Bilde: Terje Aamodt

Etter en kveld og natt på Phillipshaugen Lodge med påfølgende frokost, servert to timer før vanlig åpningstid, parkerer gjengen bilene ved roten av Brandstadskogen og rusler opp med soloppgangen i rykende fersk puddersnø. Vinden er har fortsatt ikke fått tak i fjellsidene ned fra Saufjellet og ned mot parkeringen, så da benytter Asbjørn og Even seg av mulighetene for å få noen gode puddersvinger i retning der de kom fra. Når den lykken var unnagjort går ferden videre over kammen til Henrikbotnnebba. Hensyn må taes og siden faregraden fortsatt er 3, finnes det lite rom for eksponerte løsninger. 

«Variable snow conditions» lyder det flirefult fra Even Sigstad etter å ha tatt seg ned fra en flanke på Henrikbotnnebba. 

Den opprinnelige planen var å gå videre til Litjfjellet og deretter Gogsøyra. Men værgudene mente det skulle holde med Litjfjellet, for før vi visste order av det, så smalt stormen inn fra siden. Plutselig handlet alt om å komme seg videre og ned fra høyden. Mer passende kunne det vel ikke være at middagen sto klar på Kavli Moen, med mandelpoteter og selvskutt hjort. Kortreist sådan. 

ETAPPE 1: Jordalsgrenda - Øksendalen 

ALTERNATIV: Skogskjøring på Brandstad / Overnatting på Phillipshaugen

ETAPPE 2: Brandstad (Phillipshaugen) - Eresfjorden (Kavli Moen)

Publisert 5. desember 2017 kl 15.42
Sist oppdatert 5. desember 2017 kl 15.42
annonse
Relaterte artikler
OMVEGEN TIL HELVETESTINDEN (E5)

Årsbeste på Vengetinden

OMVEGEN TIL HELVETESTINDEN (E4)

Vilt, vakkert og rått

OMVEGEN TIL HELVETESTINDEN (E3)

– Vi måtte grave oss ned

PLAN B: Lavtrykk og massivt snøvær gjør Brandstadskogen til et fullgodt alternativ til å dra opp i fjellet der sikten er dårlig. Foto: Terje Aamodt
OMVEGEN TIL HELVETESTINDEN (S1E1)

Pudderfest på Brandstad

DEN NYE HØGRUTA: Primus motor Asbjørn Eggebø Næss på vei fra Øksendalen til Isfjorden. FOTO: Terje Aamodt
OMVEGEN TIL HELVETESTINDEN (TEASER)

Omvegen til Helvetestinden

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng  | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue