Løpesekker – best i test 2022

De beste løpesekkene – 2022

En god løpesekk eller -vest er kjekt på lengre løpeturer. Les test av løpesekker, drikkesekker og løpevester, basert på løpsfølelse, bæresystem, drikkesystem, vekt og passform.

dame på løpetur i skogen med sekk på ryggen
UTE tester løpesekker, løpevester og drikkesekker.

Det finnes en rekke løpsspesifikke sekker på markedet, og vi kan dele dem inn i to typer:

  1. Små, lette ryggsekker med hoftebelte og drikkesystem.

  2. Løpesekker som minner om løpevester med løpsspesifikke detaljer.

Ulike modeller kommer gjerne i både mindre og større litersklasser, mens konstruksjon og detaljer vil være de samme. Løpesekker fås i både dame, herre eller unisex-versjoner.

Løpesekker til lengre turer

På lengre løpeturer, kan det være kjekt å ha med en liten sekk til det viktigste, og med påtenkte detaljer for løping. Bæresystemet vil fortsatt være vesentlig.

Testvinner  Mammut MTR 141 7 liter sitter som støpt på ryggen og rommer overraskende mye i forhold til oppgitt volum. 

For overnattingsturer, for eksempel fra hytte til hytte, vil UD Fastpack være aktuell. Denne fins som både dame- og herremodell..

Løpesekker med plass til PC

Om du skal løpe til og fra jobb eller skole, vil en sekk mellom 9 og 20 liter være aktuelt. Disse har gjerne plass til både pc og klesskift, i tillegg til drikkesystem.

Vi landet på Gregory Maya 10 som den beste sekken å ha på ryggen når du løper til jobben, og som har plass til datamaskin (testet med Mac 13").

Hvor stor sekk du skal ha avhenger selvsagt av hvor mye du skal ha med deg, men ikke se deg blind på tallene: Salmon Agile 17 L sitter som støpt på ryggen når vi løper, til tross for at den er såpass romslig.

De letteste løpesekkene

Mange løpere ville trolig valgt enda mindre sekker (2 –10 liter), for å holde vekten på et minimum.

Salomon Slab Sense Ultra 8 og Arcterys Norvan 7 har forholdsvis lav egenvekt. Produsentene lagt vekt på å få sekkene til å sitte stramt høyt oppe, og på av dem er hoftebeltet droppet helt.

De letteste løpesekkene har vi testet med tanke på mosjonister og andre som liker å løpe på sti og bevege seg lett i fjellet, og som trenger plass til litt mer enn bare en softflaske i hånda.

Løpevester med drikkesystem

En løpevest prioriterer enkel tilgang til drikke og eventuelt energibar/proviant, men vil ha plass til en regnjakke, varm lue/hansker og kanskje et skift. Den bør sitte godt rundt overkroppen, og har mange lommer lett tilgjengelig.

Et eksempel på dette er løpevesten Silva Strive Light 5, som er utviklet i samarbeid med ultraløpere. Den har glidelåslomme foran, tre lommer uten glidelås, og en større lomme på ryggen med enkel tilkomst fra begge sider.

Løpevesten CamelBak Nano verken veier eller rommer mye, men den har feste til staver på ryggen.

Hvordan få løpesekken til å sitte riktig?

Hva annet er viktig for deg? Betyr det noe for deg hvor lommene er plassert? Trenger du romslig med plass? Når du skal velge en løpesekk, er det bæresystemet verdt å vie litt oppmerksomhet.

Til løping er det en fordel at sekken sitter tett rundt skuldre og bryst, slik at sekken får et høyere tyngdepunkt enn andre små sekker.

Når du har funnet sekken eller løpevesten du vil ha, er det viktig å stramme sekken godt, slik at den ikke henger og slenger på ryggen når du løper. Den skal sitte stramt, og kompresjonsstrikker er til for å brukes. Det er stor forskjell på de ulike sekkene, så tenk gjennom hva som er viktig for deg.

Vi er alle forskjellige når det gjelder rygglengde, bredde og holdning. Tilpasningsmulighetene er derfor helt avgjørende for løpsopplevelsen, og riktige justerings- og innstrammingsmuligheter har mye å si, avhengig av hvor mye klær du har på.

De fleste sekkene har kompresjonsstrikker, eller elastisk snøring, som gjør det mulig å stramme inn ubenyttet plass. Vi oppfordrer til å bruke den muligheten aktivt, som kan være ganske utslagsgivende for løpsopplevelsen. En halvfylt sekk vil fort føles som om den hopper og dunker på ryggen din.

Dame på løpetur i skogen med sekk på ryggen og solbriller på
TEST AV LØPESEKKER: De fleste vil synes det er best å løpe uten sekk. Men noen ganger kommer man ikke utenom. Foto: Marte Stensland Jørgensen

Når du løper med sekk, vil du gjerne at vekten skal være høyt på ryggen, ikke som en klump nederst. Hoftebeltet skal kun sitte løst, eller er overflødig.

Slik har vi testet

Både løpevestene og løpe- og drikkesekkene er testet under løping på sti og i kupert terreng, alle pakket med samme oppakning. I sekken pakket vi vindjakke, hansker, lue, solbriller, nøkler og bankkort, og ulltrøye der vi fikk plass til dette.

Alle som har opplegg for det er blitt testet med drikkeblære og drikkeflasker. Vi har lagt vekt på passform og komfort, løpsfølelse med sekken på ryggen, vekt og volum, og praktiske løsninger på sekken.

Vi har ikke testet slitestyrke over tid. Oppgitt vekt på løpesekkene er uten drikkesystem eller drikkeflasker.

Test av SILVA Strive Light 5

Løpevesten Silva Strive Light 5 er utviklet i samarbeid med ultraløpere. Strive Light har mange gjennomtenkte detaljer og et pustende materiale som gjør den behagelig å ha på.

løpevest på ryggen
Test av løpevesten Silva Strive Light 5
SILVA Strive Light 5

Vekt: 212 gram
Pris: 799 kr

skala
9/10

Svenske Silva har mange produkter som er tilpasset løpere som springer med eller uten kart.

Strive Light 5 er en løpevest som kommer i et pustende materiale. Her er det plass til drikkeslange på inntil 2 liter, og plass til to softflasker foran på skulderreima. 

Vesten gir deg plass til det viktigste, med en lomme på ryggen med enkel tilkomst fra begge sider. Den er laget i et stretchmateriale, og det er god plass til en ganske stor jakke.

løpevest foran med drikkeslange
Gjennomtenkte detaljer: Løpevesten Silva Strive Light 5
feste for staver på løpevest
Silva Strive Light 5 løpevest: En av mange lurer detaljer; feste for staver.

Det er også en glidelåslomme foran hvor du får plass til de fleste mobiler, bortsett fra de aller største. Vesten har også tre lommer uten glidelås, nødfløyte og refleksdetaljer.

Strive light sitter godt rundt kroppen, og den store rygglommen er enkel å komme til. Stoffet er en del tjukkere enn Salomon sin vest S/lab ultra 8. Brystreimene skulle vi gjerne kunne strammet enda litt mer, for de som har litt mindre brystkasse.

En myk drikkeflaske følger med, og vesten er gjort klar for å feste på staver.

VURDERING
Løpsfølelse
Komfort
Praktisk
Drikkeløsning
Totalt
PLUSS

Toveis tilgang til lomme på ryggen

Stor glidelåslomme foran

MINUS

Litt tykt materiale

Test av MAMMUT MTR 141 – 7 L

Løpesekken Mammut MTR 141 7 følger bevegelsene dine, og sitter som klistret på ryggen. MTR 141 scorer høyt i testen da den rommer overraskende mye, og veier lite.

svart løpesekk på ryggen
Test av Mammut MTR 141 7 løpesekk
UTE_testvinner
MAMMUT MTR 141 7

Vekt: 250 gram
Pris: 599 kr

skala
9/10

Mammut MTR 141 er tilrettelagt for drikkeblære i eget rom, i tillegg til plass til to flasker på skulderstroppene.

Den har to justerbare brystreimer, samt en tredje reim, som til sammen holder løpesekken godt på kroppen. 

Den har to nettinglommer på skulderstroppene til barer og lignende, to nettinglommer på siden av sekken, og god plass i hovedrommet, samt en liten glidelåslomme til småting.

Den har et elastisk frontfeste utenpå hovedrommet til jakke o.l., og den er gjort klar med fester til staver. Sekken har både refleksdetaljer og nødfløyte.

Vi savner en egen mobillomme lett tilgjengelig, og det er ikke oppheng til drikkeslangen foran.

En løpesekk skal du kjenne minst mulig til når du er ute på tur, og Mammut sin sekk fungerer ypperlig.

MTR 141 veier lite, den sitter som klistret på ryggen, og følger bevegelsene dine.

Den rommer overraskende mye, men om du ikke har mye med deg i sekken kan du komprimere den med stroppene på utsiden.

VURDERING
Løpsfølelse
Komfort
Praktisk
Drikkeløsning
Totalt
PLUSS

Lett

Sitter godt

God plass

MINUS

Ikke mobillomme

Test av Salomon Agile 17 L

Salomon Agile 17 L var helt oppunder å vinne testen, og vi skulle gjerne også prøvd 12-literen, som antakelig vil være et godt alternativ.

løpesekken Salomon Agile 17 l
Test av Salomon Agile 17 L løpesekk
Salomon Agile 17 L

Vekt: 361 gram

Pris: 850,-

Størrelse: 12 L - 17 L

skala
6/6

Beskrivelse: Lomme for drikkesystem. To rom, den ene med innlasting fra siden, to små utvendige nett på siden, glidelåslomme.

Lommer foran for energibarer, lommer på hoftebeltet. Plass til laptop? Ja.

Sterkt levert. En lett løpesekk som scorer veldig bra på løpsfølelse. Den sitter godt på ryggen, og du kan regulerer høyde på hvor du vil plassere brystreima.

UTEmagasinet har testet sko, klær og utstyr fra Salomon. Her finner du en oversikt!

Det er tydelig at Salomon setter løperne høyt, og sekken sitter så godt på at hoftebeltet knapt trengs.

Vi setter likevel pris på dem, siden de har praktiske lommer for nøkler, mobil etc. Pluss for avtakbar drikkelomme på skulderreima.

Agile var helt oppunder å vinne testen, og vi skulle gjerne også prøvd 12-literen, som antakelig vil være et godt alternativ om du ikke er avhengig av så mye plass.

Når det er sagt, føles den lett sammenlignet med sine konkurrenter i denne i testen.

VURDERING
Totalinntrykk
Praktiske detaljer
Drikkeløsning
Løpsfølelse
PLUSS

Lett

God løpsfølelse

MINUS

Skulderreima krøller seg litt når den strammes inn

Test av CamelBak Nano

Løpevesten CamelBak Nano er ment for lette og kjappe turer der du skal ha med deg minst mulig. På Nano kan du feste staver på ryggen.

Bilde av CamelBak Nano
Test av løpevesten CamelBak Nano
CamelBak Nano Vest 2 L

Vekt: 150 gram
Pris: 1299 kr
Nett: www.camelbak.com

Det nyeste tilskuddet i løpeserien til CamelBak, er løpevesten Nano.

Vesten er ment for de lette og kjappe turene, der du skal ha med deg minst mulig. 

Den har rom for en liter med drikke, fordelt på to 500 ml medfølgende drikketuber ment for å ha foran i to brystklommer. Flaskene følger med, er myke, har biteventil, i tillegg til at de låses helt med en låseventil.

På ryggen er det en skjult lomme med plass til en jakke, og to små lommer på sidene. 

Vi har brukt Nano på både lange og korte turer gjennom sommeren. Den kommer i tre ulike størrelser, S, M og L, og vi har testet vesten i small. Det er ikke noen justeringsmuligheter bortsett fra brystreimene.

Dette savnet vi, da den minste størrelsen opplevdes som litt stor rundt overkroppen, også på det strammeste. Brystreimene ble også slakere underveis, og måtte etterstrammes med jevne mellomrom.

Nano lar deg ha staver på ryggen, festet i et kryss, som skal gjøre det enkelt å få tak i stavene underveis. Dette krever derimot litt trening, og vi må fortsatt stoppe for å få de festet ordentlig.

Litt avhengig av hvilke staver du har selv, men du vil merke at du har staver på ryggen med denne innfestingen. Når du har stavene festet har du heller ikke ha plass til noe særlig i rygglommen. 

Foran på brystet er det en glidelåslomme, akkurat stor nok til de minste smarttelefonene. Denne skulle vi gjerne hatt et annet sted, da det bygger en del foran om du vil ha med telefonen.

På ryggen er det et stort rom med plass til jakke el. l., i tillegg til to mindre lommer på sidene. Lommene er godt plassert litt ned på siden, og ligger godt unna for armbevegelser. Den sitter også godt rundt nakken, uten å gnage. 

Med en vekt på bare 150 gram, er den bare ti gram tyngre enn den letteste løpevesten fra løpesekktesten i UTE fra i vår, Salomon S/lab Sense.

Nano har likevel mindre plass enn Salomon-vesten, og skal vi på en tur der vi skal ha med staver, foretrekker vi plass til litt mer enn bare stavene. Her blir det litt knapt. 

CamelBak Nano fungerer bra til de raske turene der du ikke trenger å ha med deg minimalt, men uten justeringsmuligheter blir den litt stor for de minste løperne. 

PLUSS

Lett, lur innfesting av stavene

MINUS

Skulle gjerne kunnet stramme den bedre rundt overkroppen.

Test av SALOMON S/lab Sense ultra 8

Løpevesten Salomon S/lab Sense Ultra 8 sitter som støpt på ryggen uten å humpe eller gnisse. Materialet er mykt, pustende og behagelig.

Salomon S/lab Sense Ultra 8 løpevest
Løpevesten Salomon S/lab Sense Ultra 8
SALOMON S/lab Sense ultra 8

Vekt: 140 gram
Pris: 1599 kr

skala
9/10

Denne vesten kommer med to 500 ml mjuke flasker, som du har foran.

Den har doble fester over brystet, og veier bare 140 gram.

UTEmagasinet har testet sko, klær og utstyr fra Salomon. Her finner du en oversikt!

Materialet er mykt og pustende, og den har to åpne lommer bak, en liten glidelåslomme på brystreima, og to ganske store glidelåslommer på hoftene.Her er det plass til en mellomstor mobil.

Det er ikke lagt opp til staver, men det er refleksdetaljer og nødfløyte. De to drikkeflaskene er festet godt med en gummistrikk, slik at de ikke risikerer å hoppe ut av lommene, men det blir samtidig litt vanskeligere å få de opp underveis.

De er ikke lagt opp til drikkeblære bak, men med de to flaskene kommer du langt. Det oppleves som om det er god plass i denne løpevesten siden du ikke har drikkeblære på ryggen som opptar plass.

Salomon S/lab Sense Ultra 8 er veldig behagelig å ha på, sitter som støpt uten å humpe eller gnisse.

Materialet er også så mykt at det også er meget behagelig å ha på selv med kun tynn t-skjorte eller singlet under.

løpevest fra salomon foran med flasker
Foran: Salomon S/lab Sense Ultra 8
VURDERING
Løpsfølelse
Komfort
Praktisk
Drikkeløsning
Totalt
PLUSS

Lett og myk, lurt feste av drikkeflasker, følger med drikkeflasker

MINUS

Litt klønete bryststramming

Test av DYNAFIT Enduro 12 l

Med løpesekken Dynafit Enduro 12 L går du ikke tom for vann med det første. Enduro har rom for opptil fire drikkeflasker, samt en stor drikkeblære.

gul løpesekk på ryggen
Test av løpesekken Dynafit Enduro 12 L
DYNAFIT Enduro 12 l

Vekt: 280 gram
Pris: 999 kr

skala
9/10

DYNAFIT Enduro 12 L er en sekk med god plass til å ha med deg det meste du trenger på en treningstur, ultraløp eller fjelløpetur.

Enduro har rom for to drikkeflasker foran på skulderreima, to på siden av sekken bak, samt så stor drikkeblære du måtte ønske. 

Sekken er ligner mer på en løpevest enn en sekk, men har sekkens plassfunksjoner bak. Den har et stort hovedrom, separat rom til drikkeblære, og to store glidelåslommer på brystreimene.

Her får du plass til både nødproviant og mobil. Sekken har også en avtagbar lomme på den ene skulderreima, og nødfløyte. Sekken synes godt med sin signalgule farge, men her er det mye reimer. 

Noen av de blir hengende og slenge litt når man løper, spesielt brystreima kan irritere. Dette er den største sekken i testen, og vi kunne tenkt oss komprimeringsmuligheter til bruk når det ikke er så mye oppi den. 

Sekken sitter likevel godt på kroppen uten å riste. Sekken er gjort klar for feste av staver.

Fremsiden av gul løpesekk
Foran: Dynafit Enduro 12 L
Løpesekk med drikkebeholder
Drikkebeholdere der det er mulig.
VURDERING
Løpsfølelse
Komfort
Praktisk
Drikkeløsning
Totalt
PLUSS

Mange gode lommer, god synlighet

MINUS

Mye reimer, bryststrammingen

Test av Arc´teryx Aerios 10 L

Arc'Teryx Aerios 10 L er en tilfredsstillende som løpesekk, men vi savner noen løpsspesifikke detaljer, som opplegg til å ha med flasker.

Blå løpesekk fra Arc´teryx
Test av Arc´teryx Aerios 10 L
Arc´teryx Aerios 10 L

Vekt: 430 gram

Pris: 799,-

Finnes i str. 7 L – 10 L – 14 L

Plass til laptop: Nei.

skala
6/10

Arc´teryx Aerios 10 Lt er en sekk som er smal og lett å ha på ryggen. I stedet for hoftebelte har den en strikk over magen som hjelper til med å holde den stabil. På løpesekker vil du gjerne ha vekta høyt opp i stedet for
 at det skal klumpe seg nederst.

Denne løpesekken har ett hovedrom, med innvendig lomme til verdisaker. en lomme til drikkesystem/hull til slange. Det er Ikke lagt opp til flaskelommer. 


Den har gode kompresjonsmuligheter, som også betydde litt for løpesfølelsen.

Den var absolutt tilfredsstillende som løpesekk, men vi savner litt løpsspesifikke detaljer, som at den var bedre lagt opp til å kunne ha med kan flasker.

Innerlomma for verdisaker og småting blir litt i veien når du fyller den om du samtidig skal ha vannpose.

VURDERING
Totalinntrykk
Løpsfølelse
Praktiske detaljer
Drikkesystem
PLUSS

Smal og lett

MINUS


Ikke lagt opp til flaskelommer

Test av Osprey Talon N (11 L) /Tempest 9 L

Osprey Talon N (11L)/Tempest 9 L er en løpesekk du kjenner at du har på ryggen, men en stødig følelse. Talon/Tempest når ikke helt opp på løpsfølelse.

Osprey TEMPEST: Dette er damesekken fra Osprey. Sekken har veldig mange praktiske detaljer, kanskje i overkant av hva som nødvendig er for løping. Som hjelmfeste, isøksfeste etc.
Osprey TEMPEST: Dette er damesekken fra Osprey. Sekken har veldig mange praktiske detaljer, kanskje i overkant av hva som nødvendig er for løping. Som hjelmfeste, isøksfeste etc.
Osprey Talon N (11 L) /Tempest 9 L

Vekt: 629 gram

Pris: 799, -

Finnes i størrelsene: 6 L, 11 L, 22 (herre) 6 L, 9 L ,16 L (dame)

osprey.com

skala
4/6

Praktisk. Talon er for herrer. Tempest er for damer. En ganske god sekk å løpe med, pluss for stramming på skuldrene.

Osprey har laget sekker du kjenner at du har på ryggen, men en stødig følelse.

Gode kompresjonsmuligheter. Sekken har veldig mange praktiske detaljer, kanskje i overkant av hva som nødvendig er for løping.

Som hjelmfeste, isøksfeste etc. Slik sett et godt valg for den som er på jakt etter en treningssekk som kan brukes til det meste.

En fint laget sekk, men som kjennes litt for godt på ryggen til at den når helt opp på løpsfølelse.

Beskrivelse: Et stort rom. Lommer på hoftebeltet, nettinglomme på innsiden, justerbare skulderreimer, nødfløyte, stretchlommer for drikkeflaske, isøks- og stavfeste. Rom for laptop? Ja


VURDERING
Løpsfølelse
Totalinntrykk
Praktiske detaljer
Drikkeløsning
PLUSS

Stabil

MINUS

En del overflødige detaljer for løping

Test av BERGANS Fløyen W 4

Løpesekken Bergans Fløyen W 4 har mange smarte detaljer. Utvendig har sekken et festesystem som komprimerer sekken. Fløyen W 4 har overraskende god plass.

Lilla løpesekk fra Bergans
Overraskende god plass: Løpesekken BERGANS Fløyen W 4
BERGANS Fløyen W 4

Vekt: 311 gram
Pris: 750 kr

skala
8/10

Bergans sin ryggsekk-serie Fløyen kommer med flere smarte detaljer. 

Løpesekken har et stort hovedrom med en liten glidelåslomme, og en innvendig lomme til 1,5 liter drikkeslange som følger med.

Utvendig har den et festesystem som komprimerer sekken, eventuelt gir deg plass til jakken utenpå. På skulderstroppene finner du to ekspanderende åpne lommer som kan gjøres større med en glidelås.

Smart strammesystem fester sekken godt på ryggen.
Smart strammesystem fester sekken godt på ryggen.

Bergans har beholdt strammesystemet fra den tidligere løpesekkserien, som gjør at sekken sitter stramt og godt inntil kroppen.

Utenpå er det en åpen liten nettinglomme. Strammingen av brystreima fungerer ikke optimalt.

Her må man bruke to hender for å få strammet inn. Sekken har god ventilering i ryggen, med en ryggplate som kan brukes som sitteunderlag. 

Sekken sitter godt på ryggen, men skulderstroppene sitter litt smalt i nakken om du har litt brede skuldre, noe som kan gi gnagsår.

Den har overraskende god plass, og du får med deg det du trenger på en løpetur.

Lilla drikkesekk fra Bergans foran
BERGANS Fløyen W 4 drikkesekk foran
VURDERING
Løpsfølelse
Komfort
Praktisk
Drikkeløsning
Totalt
PLUSS

God plass, følger med drikkeblære.

MINUS

Smal i nakken, ikke opplegg for drikkeflasker foran.

Test av GREGORY Maya 10

Gregory Maya 10 er en løpesekk som vil fungere til å løpe til jobben med, og du får plass til pc. Sekken har god passform, og sitter godt på ryggen.

Blå løpesekk fra Gregory
Plass til laptop: GREGORY Maya 10 fungerer godt som løpesekk til og fra jobb.
GREGORY Maya 10

Vekt: 503 gram
Pris: 799 kr

skala
7/10

Gregory Maya 10 kommer med et stort hovedrom, et lite rom til småsaker som har en egen glidelåslomme i seg, og i tillegg et ytterrom uten glidelås men med en hempe for å feste den.

Sekken har to smålommer i netting på utsiden, og to glidelåslommer foran på magebeltet.

I tillegg er det et eget utvendig rom inntil ryggen, med enkel tilgang til drikkeslange, som også er i et tjukt materiale som beskytter innholdet i sekken fra lekkasjer.

Med såkalt BioSync skal sekken bevege seg i ett med deg ved hjelp av sterke stretchsystemer. Sekken har god passform, og den sitter godt på ryggen.

Det er ikke komprimeringsmuligheter, så om du ikke fyller den opp vil innholdet riste litt.

Det er god plass i denne sekken. En egen hempe til å feste drikkeslangen er lurt. V

i skulle gjerne hatt plass til mobil lettere tilgjengelig. Denne vil også fungere til å løpe til jobben med, og du får plass til pc.

Maya kommer som 5, 10, 16 og 22 liter.

Løpesekken Gregory Maya 10 foran
Foran: Gregory Maya 10
God polstring i ryggen.
God polstring i ryggen.
VURDERING
Løpsfølelse
Komfort
Praktisk
Drikkeløsning
Totalt
PLUSS

Allroundsekk med god plass

MINUS

Litt tung og ingen komprimering, ikke opplegg for drikkeflasker foran.

Allerede abonnent? Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer UTE,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned digitalt
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Mest verdi
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 papirutgaver av Fri Flyt
Mest verdi
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 papirutgaver av Fri Flyt
Mest verdi
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Utemagasinet.no er friluftsfolkets nettsted. Gjennom grundige utstyrstester, turreportasjer, og intervjuer med aktuelle friluftsprofiler får du inspirasjon og tips til dine egne turer.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.