Inov8 Ultrashell Waterproof
  • inov8 Ultrashell Waterproof Jacket

  • Pris: 2000 kroner

  • Vekt: 83 gram (kvinner medium).

  • Membran: 2,5-lags vanntett til 10 000 mm vannsøyle

  • Inov-8.com

skala
8/10

Inov8 Ultra Shell er en av de aller letteste løpejakkene på markedet. Jakka er laget i et gjennomsiktig materiale som føles elastisk. Alle funksjoner er fjernet på jakt etter lavest mulig vekt. 

Jakken har hette og ¾-glidelås i front, i likhet med Rab Phantom.

Inov 8 Ultrashell waterproof
FLORLETT: Inov8 Ultrashell waterproof er superlett og myk

Baksiden er forlenget som beskyttelse over nedre del av ryggen, og for at jakken ikke skal gli opp når du bruker sekk.   

Inov-8 har benyttet en 2,5 lags membran med vannsøyle på 10.000 og teipede sømmer på denne jakka. I praksis betyr det at den er vannavstøtende, men ikke helt vanntett. Til gjengjeld oppgir Inov-8 at dette er deres mest pustende jakke. Den føles da også luftig på og jakka blir ikke klissete eller klam på innsiden, selv mot bare armer. 

Jakka tar unna for vind og regn som et ultralett plagg. Selv om konstruksjonen virker spinkel, tåler den å rives og slites lett i, sammenlignet med andre lettvektsjakker vi har vært borti. Selv om jakka sitter forholdsvis tett til kroppen, klebrer den seg ikke til huden. Men den kan potensielt bli klam hvis du skulle løpe med kortermet trøye under. 

Inov8 poengterer at jakka er perfekt for konkurranser der du må ha med deg et minimum av utstyr, inkludert en skalljakka. I tillegg er den så gjennomsiktig at et startnummer vil synes gjennom jakka, skulle det være aktuelt å løpe forbi et sjekkpunkt med jakka over nummerlappen. 

Inov 8 Ultrashell waterproof
PASSE VID: Selv om den er superlett og minimal har Inov8-jakka ekstra lengde i ryggen.

Er du av typen som holder høy fart og som holder varmen, kan denne jakka være aktuell selv når temperaturene synker. Hvis du liker du å delta i ultraløp eller fjelløp, kan du merke deg at jakken er gjennomsiktig, slik at startnummeret vil synes under jakka. Det gjelder også versjonen som kommer i grå/sort.

Inov 8 Ultrashell waterproof
FIN HETTE: Den trange hetta har en liten, stiv brem for å holde regnet unna fjeset.

Jakken har refleksdetaljer på armene. Skal du ut i høstmørket eller trafikken bør du imidlertid utstyre deg med mer refleks for å synes godt.

Jakken finnes i både herre- og dameversjon, og en vanntett og vindtett bukse finnes i samme materiale.

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

Svært lett - puster godt - pakkes ned til veldig liten størrelse - God hette - glidelås

MINUS

Ingen lommer - Få refleksdetaljer